Un ziarist grec a fost asasinat în apropierea domiciliului său. Bărbatul a fost împușcat mortal de doi indivizi aflați pe o motocicletă.

Este vorba de Giorgos Karaivaz (foto miniatură), jurnalist la postul grec de televiziune Star. Karaivaz, în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat de mai multe ori în timp ce se afla drum spre casă de la o emisiune de televiziune.

El a murit pe loc, potrivit informațiilor comunicate de polița din Atena. Conform relatărilor din presa greacă, cel puțin 17 cartușe au fost găsite la locul asasinatului.

Ucis de doi asasini pe motocicletă

Primele informații arată că două persoane pe o motocicletă au deschis focul asupra jurnalistului. Publicaţia Greek City Times scrie că asasinii au utilizat, cel mai probabil, o armă cu amortizor.

Cadavrul jurnalistului a fost găsit lângă maşina sa, parcată aproape de imobilul unde locuia.
Asasinatele comise de grupuri înarmate sunt frecvente în Atena, dar în acest caz nu se cunoaşte deocamdată posibila motivaţie a crimei.

Unul dintre reprezentanții politiei elene a declarat că acest caz ține mai mult de competența poliției criminalistice decât de unitatea anti-teroristă.