Antisemitul John Galliano, DEZONORAT DE FRANŢA

Antisemitul John Galliano, DEZONORAT DE FRANŢA

Fostul director de creaţie al casei Dior a rămas fără Legiunea de Onoare, una dintre cele mai prestigioase distincţii acordate de Franţa cetăţenilor care nu sunt francezi.

Ecourile scandalului antisemit declanşat de către acesta în urmă cu mai bine de un an sunt departe de a se stinge. Designerul lansase declaraţii revoltătoare, care făceau referire la evrei, pe când se afla într-un local din Paris. În consecinţă, guvernul francez a decis să-i retragă lui Galliano Legiunea de Onoare. Acesta ar urma să predea medalia în cel mai scurt timp, anunţă Reuters.

În februarie anul trecut, un filmuleţ în care designerul John Galliano adresa injurii unui cuplu aflat la o masă învecinată cu a sa, într-un restaurant parizian, au fost date publicităţii de către tabloidul The Sun şi au făcut imediat înconjurul lumii.

"Îl iubesc pe Hitler", a spus atunci Galliano, în vârstă de 51 de ani. "Oh, Doamne", a reacţionat la o doamnă care îl întreabă dacă acesta are cumva vreo problemă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cu tine? Eşti urâtă",   a continuat designerul seria de invective."Oamenii ca tine ar trebui să fie morţi. Mamele voastre, strămoşii voştri, toţi ar fi trebuit să fie gazaţi", a mai spus Galliano.

Poziţia casei Dior a fost imediată şi intransigentă. Deşi Galliano a fost acela care a readus brandul pe linia de plutire, deşi, în ultimii ani, Dior părea de neconceput fără Galliano, conducerea companiei a decis să îl înlăture definitiv pe acesta. Un înlocuitor al lui John Galliano, potrivit să ducă mai departe cu onoare ce a construit excentricul designer, a fost desemnat abia în aprilie anul acesta, în persoana lui Raf Simons.

CITIŢI ŞI: Cum s-a apărat antisemitul John Galliano. Confesiuni din boxa acuzaţilor Cum este Dior fără John Galliano

Natalie Portman condamnă declaraţiile antisemite ale lui John Galliano