Evenimentul Zilei > International > Joe Biden își pregătește campania electorală pentru alegerile din 2024. Președintele SUA va participa la două strângeri de fonduri
Joe Biden își pregătește campania electorală pentru alegerile din 2024. Președintele SUA va participa la două strângeri de fonduri

Joe Biden își pregătește campania electorală pentru alegerile din 2024. Președintele SUA va participa la două strângeri de fonduri

Președintele Joe Biden nu a făcut niciun anunț oficial în legătură cu o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Liderul de la Casa Albă și-a anunțat prezența la două evenimente ale democraților.

Joe Biden nu și-a anunțat planul pe care îl are pentru alegerile prezidențiale din 2024, dar persoane din cercul de apropiați ai președintelui american au spus că ia în considerare foarte serios un nou mandat la Casa Albă. Șeful statului va participa, săptămâna viitoare, la două evenimente de strângere de fonduri organizate de democrați.

Biden a spus că va merge marți, 31 februarie, la New York și vineri, 3 februarie, la Philadelphia. Președintele american se va întâlni cu unii dintre susținătorii săi bogați în speranța că îi va convinge să doneze o sumă de bani Partidului Democrat înainte de alegerile din 2024. Acest gen de evenimente sunt esențiale în ceea ce privește campaniile poltice din SUA care sunt susținute cu sute de milioane de dolari care provin din donații private.

Joe Biden nu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele american nu a făcut un anuț oficial în ceea ce privește o posibilă candidatură la alegerile din 2024, dar structura unei campanii electorale începe să se formeze în jurul lui. Biden i-a convins pe democrați, în luna decembrie a anului trecut, să își schimbe calendarul alegerilor primare în unul care ar putea oferi mai multă putere alegătorilor de culoare. Victoria lui Biden în fața lui Donald Trump din 2020 s-a bazat pe aceste voturi.

Biden, în vârstă de 80 de ani, este deja cel mai în vârstă președinte al SUA în exercițiu. Liderul de la Casa Albă a spus până acum doar că „intenționează” să candideze pentru al doilea mandat de președinte. El a promis că va face publică decizia finală în privința alegerilor din 204 la începutul acestui an. Observatorii politici au estimat că anunțul lui Biden ar putea fi făcut după discursul privind Starea Uniunii pe care îl va susține în fața Congresului SUA. Acesta este programat pentru data de 7 februarie, potrivit Insider Paper.