Joburi cu nevoi speciale

Joburi cu nevoi speciale

Fundaţia Motivation a lansat ieri un serviciu de integrare a persoanelor cu handicap pe piaţa muncii, iar RATB le promite facilităţi de transport.

Un nou serviciu de integrare pe piaţa forţei de muncă a fost lansat ieri de Fundaţia Motivation, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Teoretic, de acum persoanele cu dizabilităţi pot avea acces mai uşor la joburile pe care şi le doresc, iar angajatorii îşi pot recruta persoanele potrivite pentru posturile disponibile.

Printre cei 150 de români cu dizabilităţi, aflaţi până acum în baza de date a celor de la Motivation, „se află oameni cu reale abilităţi şi talente, care aşteaptă să fie integraţi într-o societate normală, de tipul celor din ţările occidentale“, precizează Gabi Comănescu, coordonatorul acestui proiect.

Până acum însă, programul, care funcţionează din august 2007, a reuşit să plaseze pe piaţa muncii numai 10% dintre persoanele cu handicap dispuse să lucreze.

Care sunt avantajele

Pentru angajatori, recrutarea unor persoane cu dizabilităţi nu înseamnă numai scutirea de taxele către stat, prevăzute de Legea nr. 448/2006, ci şi câştigarea unor salariaţi loiali, au susţinut, ieri, reprezentanţi ai DGASMB. Persoanele cu dizabilităţi pot avea astfel o altă sursă de venit, pe lângă indemnizaţia modică primită de la stat. Tot ce trebuie să facă ar fi să ia legătura cu cei de la Motivation, care au sediul în Strada Sălcetului, nr. 5, să scrie la adresa g.comanescu@motivation.ro sau să sune la telefoanele 021/448.02.42 sau 0747.280.238. Ei vor fi primiţi de un instructor în scaun rulant şi consiliaţi pentru o mai bună dezvoltare profesională.

Deşi recunoaşte că şoferii RATB mai au încă probleme de mentalitate, Mihai Vlădărău, purtătorul de cuvânt al regiei, promite o hartă a traseelor cu mijloace de transport în comun care dispun de rampe pentru fotoliile rulante. El făgăduieşte că, din vara lui 2009, toate autobuzele noi vor fi prevăzute cu astfel de platforme. Cât despre şoferii intoleranţi, Vlădărău susţine că, în urma sesizărilor, aceştia pot fi sancţionaţi de către regie, pentru că nu respectă instructajul lunar de respectare a clienţilor cu dificultăţi locomotorii.

Ne puteți urmări și pe Google News