Evenimentul Zilei > Actualitate > JO DE IARNĂ. Sportivii români merg de-a buşilea
JO DE IARNĂ. Sportivii români merg de-a buşilea

JO DE IARNĂ. Sportivii români merg de-a buşilea

Delegaţia României înregistrează rezultate penibile la JO de la Soci.

Într-o săptămână, sportivii tricolori au reuşit să bifeze contraperformanţe greu de atins, iar mulţi dintre ei demonstrează că s-au dus în vacanţă în Rusia.
Paul Pepene, în coadă la schi fond
Ieri, Ioan Valeriu Achiriloaie nu a reuşit să încheie proba masculină de supercombinată la schi alpin. Românul a căzut şi s-a oprit într-unul dintre gardurile de protecţie care erau desfăşurate de-a lungul pistei. Ioan şi alţi trei concurenţi, dintr-un total de 50, nu au reuşit să treacă linia de sosire. Tot ieri, Paul Constantin Pepene a luat startul în proba de schi fond, 15 kilometri, şi s-a clasat la final pe locul al 62-lea. Aseară, patinatorul Zoltan Kelemen a participat la finala individuală masculină, disputată după închiderea ediţiei, dar în mod normal el ar fi trebuit să rateze ultimul act.
Tricolorul a profitat de faptul că rusul Evgheni Pluşenko a abandonat joi seară, şi a lăsat un loc liber. Altfel, ieri, pasionaţii hocheiului care urmăreau meciul Suedia – Elveţia (scor 1-0) au avut parte de o surpriză neplăcută. TVR 1 a întrerupt disputa pentru a difuza un discurs al premierului Victor Ponta.

  • JO DE IARNĂ: Paul Pepene, clasare modestă. Un român a căzut!

Putin a îmbrăţişat o lesbiană
Pentru a detensiona atmosfera creată înaintea debutului Jocurilor Olimpice, atunci când grupuri importante ale minorităţilor sexuale au criticat politica intolerantă dusă de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei a făcut un gest de conciliere. Şeful de la Kremlin a îmbrăţişat-o pe olandeza Ireen Wust, sportiva care a câştigat medalia de aur la patinaj viteză în proba de 3.000 de metri. Campioana olimpică anunţase că este lesbiană, iar Putin a întrebat-o: "Aveţi probleme aici?" "Nu, totul e ok", a răspuns batava.
PROGRAMUL DIN WEEKEND
ASTĂZI
10.00 – TVR 1 – Hochei, Slovacia – Slovenia (live)
12.00 – TVR 2 – Schi fond, feminin (live)
14.30 – TVR 1 – Hochei, SUA – Rusia (live)
15.30 – TVR 3 – Patinaj viteză, masculin (live)
18.15 – TVR 3 – Skeleton, masculin (live)
19.00 – TVR 1 – Hochei, Elveţia – Cehia (live) 0.30 – TVR 1 – Hochei, Suedia – Letonia (înregistrare)
MÂINE
10.00 – Hochei, Austria – Norvegia (live)
11.15 – TVR 3 – Snowboard feminin şi schi fond masculin (live)
14.30 – TVR 1 – Hochei, Rusia – Slovacia (live)
16.00 – TVR 3 – Patinaj viteză, feminin (live)
17.00 – TVR 2 – Biatlon, masculin (live)
18.15 – TVR 3 – Bob, dublu masculin (live)
19.00 – TVR 1 – Hochei, Finlanda – Canada (live)
0.30 – TVR 1 – Hochei, SUA – Slovenia (înregistrare)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.