Evenimentul ZileiMondenJaponezii vând seturi ieftine pentru înmormântări ”do it yourself”

Japonezii vând seturi ieftine pentru înmormântări ”do it yourself”

Japonezii vând seturi ieftine pentru înmormântări ”do it yourself”
Japonezii sunt oameni practici. Atât de practici încât au inventat un kit funerar ”low cost” care îi ajută pe oamenii care vor să nu cheltuie sume fabuloase cu înmormântarea rudelor. O companie niponă cere 300 de euro pe acest kit care oferă toate accesoriile și instrucțiunile necesare.

Potrivit site-ului companiei, setul include: un sicriu din lemn, o urnă metalică pentru cenușă, o cutie argintie pentru păstrarea osemintelor rămase după incinerare, pernă, saltea, carpetă, pânză Furoshiki (folosită la împachetarea obiectelor) și un manual de utilizare. De menționat că în Japonia persoanele decedate sunt, în mod tradițional, incinerate.

”Manualul include informații despre cum trebuie cărat corpul, cum trebuie așezat, când se face incinerația, cum să faci o programare la crematoriu, cum plătești, cum faci ceremonia”, a explicat Shinohara Norifumi, reprezentantul companiei Tsubasa Public Utility Co., care ofera kit-ul, pentru Mirror.co.uk.

Sicriul trebuie asamblat de cumpărător înainte de folosire. Acestea poate fi achiziționat într-o variantă cu două ”ferestre” de mici dimensiuni în dreptul feței decedatului, pentru a-i vedea chipul, dacă se dorește.

Norifumi a mai explicat că ideea afacerii a apărut având în vedere că funeraliile sunt foarte scumpe în Japonia, prețul mediu al unei înmormântări fiind echivalentul a 14.600 de euro.

Sursa foto: Mirror.co.uk