Iulian Vasile, povestea unui urât cu X Factor

Iulian Vasile, povestea unui urât cu X Factor

Când era copil, Iulian Vasile cânta muzică indiană, pe care o învăţa din filmele de la cinematograf.

Ulterior, s-a cizelat şi a început să o copieze pe Whitney Houston care i-a devenit muză, sursă de venit şi la a cărei moarte a plâns "până n-a mai putut". Numele şi figura i-au căpătat notorietate în urma prestaţiei de la două emisiuni-concurs, dar nu se desparte de muzica indiană. Iulian Vasile, al treilea clasat în finala X Factor, a împărţit în timpul concursului comunitatea Facebook în două - pe de o parte cei care îi apreciau talentul şi verva scenică, de cealaltă parte scepticii sau, aşa cum spune el, "ăia speriaţi de faptul că eu cânt cu vocea, că am încredere în mine şi că sunt aşa cum sunt".

"Cu japca" peste Antena 1

E ţigan şi recunoaşte că, pe lângă urechea muzicală înnăscută şi proverbială la persoanele de etnie romă, originea i-a adus şi un neajuns: "Din cauza asta nu am câştigat eu X Factor. Nu au vrut ca ziarele să scrie: «Un ŢIGAN a câştigat X Factor »". E şi urât - tot el o spune - dar asta nu îl deranjează atâta timp cât există posibilitatea de a apela la chirurgia plastică. "Şi Seal este urât, dar este născut într-o altă mentalitate". E mulţumit de viaţa lui şi ştie să ceară ceea ce i se cuvine: "Dacă în sezonul următor de la X Factor nu mă vor invita într-una dintre gale, vor avea de-a face cu mine. Eu trebuie să fiu invitat acolo pentru că merit. Eu sunt X Factor".

Ne puteți urmări și pe Google News

A avut şi noroc, pentru că l-a iubit Sergiu Lazarov - "Când m-a văzut, a spus: «You are the one, you look like X Factor, you sing like X Factor »". Cu toate acestea, "prietenia" lui cu postul Antena 1 cam scârţâie. Repetă aproape obsesiv că trebuie să fie invitat în emisiuni, mai ales într-una dintre galele X Factor - "O să mă cert rău cu ei. Cu japca mă duc peste ei. Vreau să fiu invitat acolo pentru că merit. Eu sunt planul X Factor." - şi nu se sfieşte să spună cum mai marii de la Antena au refuzat să îi împlinească o dorinţă. "Singurul lucru pe care le-am cerut să îl facă pentru mine a fost un videoclip care să fie difuzat pe posturile muzicale. Au spus că videoclipul pe care îl cer eu este 9.000 de euro, mai mult decât mi se cuvenea". Şi aşa imaginile pe care dorea să le transforme în clip, cu formaţia care cânta pe acoperişul unui metrou şi care, la final, murea împreună cu interpretul, au rămas numai în mintea lui. "E păcat cu nu vor să facă videoclipuri, dar pe mine m-au ajutat mult. După X Factor bubuiam: televiziuni, emisiuni, radio, exact ce mi-am dorit. Şi eu i-am ajutat. Cu ratingul. Pentru că oamenii mă aşteaptă în faţa televizoarelor ori să râdă de mine, ori să le cânt". <object height="360" width="633"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zi7QyYYjzY4?version=3&hl=en_US&rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Zi7QyYYjzY4?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="360" width="640"></embed></object> Iulian Vasile are asupra celor din jur efectul unui pahar cu apă în deşert. Dezinvolt, teatral, cu gesturi ample, studiate, tânărul în vârstă de 34 de ani îşi binedispune asistenţa. Nu  pierde nicio ocazie pentru a-şi vinde talentul de care e convins că beneficiază din plin. Şi publicitatea negativă este bună atâta timp cât apare la TV şi în ziare, spune el, iar pretenţiile de la presă sunt simple - "Nu vreau decât să mă cheme, chiar şi la final de emisiune, să mă prezinte frumos: "«Şi acum, Iulian Vasile! », iar eu să cânt".

Andreea Bălan - "Andreea Sărăcescu. Cântă prost, dar asta e"

Cu banii pe care a început să îi adune în ultimul an vrea să-şi poată lua măcar o maşină la mâna a doua. Pe mama şi bunica lui a vrut să le aducă în Bucureşti, dar nu a reuşit nici până acum, pentru că nu are o casă a lui şi pentru că nu se simte suficient de responsabil nici măcar să stea în chirie. Aşa că le-a lăsat în casa mică şi ponosită   oraş de provincie, "până când o să pun mâna pe peştele cel mare, un contract de mii de euro, să arăt că I'm the best", spune în timp ce rânjeşte cu subînţeles, ştiind că asta este expresia cu care i-a agasat pe mulţi în timpul concursului X Factor. "Banii mi i-am luat "cu ţârâita. De la Tandem (Tandem Film - n.r.), firma care face "Te cunosc de undeva", mai am de luat 1.000 si ceva de euro din cei 7.000. Noroc cu Andreea Bălan, că ea e cunoscută şi a început să ţipe la ei să îi dea banii. Andreea Sărăcescu -  cântă prost, dar asta e. Mie nu mi-e ruşine să zic, pentru că oamenii văd, simt".

Nu crede nici în succesul INNEI, în vocea şi nici măcar în tariful perceput dea ea pentru concerte. "Cântă playback şi nu câştigă 30.000 de euro. Când asta o câştiga 30.000 de euro... Sumele sunt spuse la mişto, ca să îi crească cota. Mai mult de 1.300 nu câştigă".

Lui Liviu Vârciu îi apreciază însă fair-play-ul de manager: "Am fost la Liviu Vârciu în club şi mi-a dat 12 milioane să cânt. A fost parolist cu mine. Mi-a dat cât i-am cerut, pentru jumătate de oră. Nu e puţin deloc, pentru că eu nu am muzica mea".

Dar, chiar şi aşa, "La televizor par fiţos, dar nu sunt, aşa cum au scris unii. De ce sunt fiţos? Pentru că am ajuns la X Factor? Am ajuns pentru că meritam. Eu nu am fiţe. Mă duc şi cânt şi la cort. Eu cânt cu vocea, sunt muzicant, pun mâna pe microfon şi îi arunc în sus. Chiar dacă ei spun că sunt urât, eu am carismă. Mie îmi plac oamenii care au ambiţie şi care luptă să ajungă acolo unde îşi doresc. Pe o scară de 1-10, fără X Factor aş fi fost pe 4. Acum sunt pe 7". CITIŢI ŞI:

  • Fost concurent "X Factor", despre iubita lui: "Am zis să o f** şi eu odată" 
  • Surpriză la X Factor: Iulian a fost profesorul Larisei
  • Iulian Canaf şi Iulian Vasile cântă în clubul lui Liviu Vârciu