Evenimentul Zilei > Social > Israelul vaccinează toți cetățenii de peste 16 ani
Israelul vaccinează toți cetățenii de peste 16 ani

Israelul vaccinează toți cetățenii de peste 16 ani

COVID-19 Israelul vaccinează toți cetățenii de peste 16 ani. Anunțul a fost făcut de premierul Benjamin Netanyahu.

Israelul vaccinează toți cetățenii de peste 16 ani, au anunțat premierul Benjamin Netanyahu și ministrul Sănătății Yuli Edelstein.

Vaccinările anti-coronavirus vor fi extinse pentru a îi include pe toţi cetăţenii cu vârsta de peste 16 ani.

Decizia a fost luată în condiţiile în care numărul infectărilor şi al deceselor asociate coronavirusului a crescut din nou în ţară, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Evitarea unui al treilea lockdown

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat speranţa că o campanie rapidă de vaccinare şi un al treilea lockdown la nivel naţional vor permite redeschiderea economiei în luna februarie.

În ciuda acestui fapt, numărul cazurilor grave şi al deceselor a crescut brusc, în principal din cauza noilor variante de coronavirus extrem de contagioase.

Cifrele date publicității de Ministerului Sănătăţii au arătat că Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de contaminări şi 4.888 de decese provocate de COVID-19.

„Reducerea morbidităţii mai degrabă s-a oprit”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul la nivel naţional al răspunsului la pandemie, pentru radio Kan.

Israelul vaccinează toți cetățenii de peste 16 ani

Circa 35% dintre cei 9 milioane de locuitori ai Israelului au fost vaccinaţi cu vaccinul Pfizer, a anunţat Ministerul Sănătăţii, însă creşterea zilnică a numărului de persoane vaccinate a fost în medie de aproximativ 2,5% săptămâna aceasta, în scădere de la 3,05% săptămâna trecută şi de la 3,3% săptămâna precedentă.

Ministerul Sănătății a anunţat că, începând de joi, orice persoană cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, a declarat pentru postul de radio israelian 103 FM că toţi copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani ar putea fi vaccinaţi începând cu luna aprilie, însă în cazul celor de sub 12 ani „va mai dura cel puţin încă un an”.

Clasamentul vaccinării așază Luxembourg între ultimele 10 state din UE

Campania de vaccinare. 100 de milioane de doze, administrate până acum în întreaga lume. Topul țărilor

Florin Cîțu, discuții de gradul zero cu Benjamin Netanyahu de Ziua Holocaustului