Israel, pregătit pentru un „război pe mai multe fronturi” cu Iranul

Israel, pregătit pentru un „război pe mai multe fronturi” cu Iranul Război în Israel. Zeci de palestinieni uciși în atacuri israeliene. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Israel este pregătit pentru un „război pe mai multe fronturi” împotriva reprezentanților iranieni, a declarat duminică șeful Statului Major al IDF.

Oficialii din Israel anunță că sunt pregătiți pentru „orice”

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că soldații săi sunt pregătiți pentru orice tentativă de represalii din partea Iranului și a reprezentanților săi, după ce Teheranul a acuzat armata israeliană că a efectuat un atac aerian în Siria care a ucis săptămâna trecută doi comandanți ai Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice, potrivit NY Post.

„Trupele IDF sunt pregătite și operează în toate ariile, în sud [lângă Gaza], în nord [lângă Liban], în Iudeea și Samaria și în arii mai îndepărtate”, a declarat Halevi. " IDF știe, de asemenea, cum să se ocupe de Iran - ofensiv și defensiv.

„Ne-am pregătit pentru acest lucru, avem sisteme de apărare bune, știm cum să acționăm cu putere împotriva Iranului în locuri apropiate și îndepărtate”, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cele din urmă, Halevi a criticat Iranul pentru sprijinul acordat organizațiilor teroriste care au adus haos în Israel și în regiune, inclusiv Hamas în Gaza, Hezbollah în Liban și rebelii houthi din Yemen.

Război în Israel

Război în Israel, ziua 93. Antony Blinken vizitează regiunea prinsă în conflict. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Israel se pregătește să treacă de la apărare la ofensivă

Declarația șefului militar a venit în contextul în care IDF a dezvăluit că trupele se pregătesc să treacă de la apărare la ofensivă împotriva Hezbollah, după luni de confruntări mortale de-a lungul graniței de nord.

„În ultimele zile, a fost finalizată o altă fază a pregătirilor pentru război ale Comandamentului de Nord, care s-a axat pe creșterea capacităților depozitelor operaționale de urgență în scopul recrutării pe scară largă a forțelor FDI atunci când va fi necesar", a precizat FDI într-un comunicat.

Armata israeliană s-a lăudat că forțele sale de rezervă vor fi în curând pregătite pentru a fi desfășurate pe front în „scurt timp, cu tot echipamentul necesar pentru luptă”.

Cum s-ar putea amplifica conflictul cu Hezbollah

O incursiune ofensivă în Liban ar amplifica conflictul dintre Israel și Hezbollah, care fac schimb de tiruri de rachete peste graniță de când grupul terorist și-a început atacul împotriva statului evreu, în semn de solidaritate cu atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

Potrivit oficialilor israelieni și libanezi, luptele au provocat strămutarea a zeci de mii de persoane în nordul Israelului și în sudul Libanului, provocând moartea a nouă civili în statul evreu și a 40 în Liban.

Unsprezece soldați ai IDF au fost uciși în atacuri, alături de peste 200 de luptători Hezbollah, estimează armata israeliană.

Nu vor exista schimbări în luptele împotriva Hamas

În timp ce lucrurile se încing în nord, Halevi a afirmat că nu vor exista schimbări în luptele împotriva Hamas în sud, în ciuda faptului că FDI a retras duminică toate brigăzile din Gaza, cu excepția unei singure brigăzi.

„Războiul din Gaza continuă și suntem departe de a ne opri", a declarat Halevi, referindu-se la necesitatea de a securiza ostaticii și de a localiza comandamentul superior al Hamas.

„Vom ajunge la ei mai devreme sau mai târziu. Facem progrese, continuăm să ucidem mai mulți teroriști și comandanți și să distrugem mai multe infrastructuri teroriste", a adăugat el.

Pregătirea pentru război a IDF face ecoul cuvintelor șefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a declarat vineri, într-o declarație, că gruparea teroristă este "pe deplin pregătită" pentru un război împotriva Israelului.