Evenimentul ZileiInternationalIranul interzice practicarea de Zumba și Yoga

Iranul interzice practicarea de Zumba și Yoga

Iranul interzice practicarea de Zumba și Yoga
Treizeci de persoane care participau la o sesiune privată de yoga au fost arestate în Iran.

Aceștia fost reținuți într-o locuință privată din orașul Gorgan, aflat în nordul țării, unde se pare că persoane de ambele sexe participau la o clasă mixtă, fapt interzis de legea din această țară.

Reprezentantul local al Ministerului Justiției, Massoud Soleimani, a declarat că instructorul, arestat alături de ceilalți, nu avea autorizație să organizeze respectivele cursuri, care fuseseră anunțate pe Instagram.
Oficialul a mai spus că participanții aveau "echipamente inadecvate" și "se purtau în mod necorespunzător", conform unui reportaj al agenției de știri Tasnim.
În Iran  activități sportive la care se participe ambele sexe sunt interzise.
Soleimani a mai declarat că forțele de securitate monitorizau locuința respectivă de mai mult timp înainte de a efectua arestările.
Relatarea, care a fost preluată și de Clubul Tinerilor Jurnaliști din Iran, a provocat discuții aprinse în mediul online, devenind un subiect de maximă importanță în rețelele de socializare.
"Ei [autoritățile iraniene] consideră că inclusiv cuvântul yoga este problematic din perspectiva șaria", a postat un utilizator pe contul său Twitter.
"Niște conducători care consideră că până și yoga este dăunătoare nu au nevoie de nava de război USS Abraham Lincoln pentru a-și încheia existența la putere", a adăugat un alt utilizator de Twitter, referindu-se la desfășurarea recentă a navelor de război americane în regiune.
În 2017, autoritățile iraniene din domeniul sportului au interzis exercițiul de dans aerobic czumba și "orice mișcare armonioasă sau instrucțiuni de agitare a corpului".
La acea dată, Federația Sport pentru Toți din Iran a trimis o scrisoare Ministerului Tineretului și Sportului din Iran pentru a interzice astfel de activități, inclusiv zumba, pentru încălcarea "ideologiei islamice".
Deși, în ultimii ani, au avut loc în țară întâlniri publice ale fanilor yoga, cursurile "subterane" și "non-islamice", care sunt promovate prin intermediul rețelelor de socializare, sunt privite cu suspiciune.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

 


Accesează: