Evenimentul ZileiActualitateIran are „kilometri de rachete”. Generalul Hossein Salami a prezentat imaginile

Iran are „kilometri de rachete”. Generalul Hossein Salami a prezentat imaginile

Iran are „kilometri de rachete”. Generalul Hossein Salami a prezentat imaginile
Hossein Salami, comandantul-șef al Corpului de Pază Revoluționară Islamică din Iran (IRGC), a prezentat recent tehnica militară dintr-o bază subterană secretă şi a susţinut că ţara lui dispune de „kilometri de rachete”.

Imaginile cu baza secretă au fost prezentate la televiziunea de stat. Comandanții de nivel înalt din Iran şi şeful IRGC,  generalul Hossein Salami, au inspectat zona.

La final, generalul-maior a afirmat că regimul are de la Teheran are „multe” baze de rachete. „În spatele nostru, puteți vedea o coloană a acestor rachete și sistemele lor de lansare. Aceste coloane se întind pe kilometri”, a spus Salami.

Sute de kilometri, raza de acţiune a rachetelor

Iran
Mai multe rachete de artilerie iraniene au fost expuse în timpul expoziției de apărare Eqtedar 40 de la Teheran, în ianuarie 2019.

„Rachetele marine IRGC au astăzi o rază de acțiune de sute de kilometri”, a completat comandantul-șef al IRGC.

„Precizia lor s-a îmbunătățit. Au o putere distructivă mare și pot depăși echipamentul de război electronic al inamicului”, a mai spus acesta.

Declaraţiile lui Salami vin după ce secretarul britanic de Externe, Dominic Raab, a transmis un mesaj apăsat regimului de la Teheran.

El a promis că va cere Iranului să dea socoteală pentru moartea celor 176 de persoane în urma atacului cu rachete asupra unui avion de pasageri.

Revine în prim-plan zborul 752

IRGC a doborât zborul 752 al Ucraina International Airlines deasupra Iranului la 8 ianuarie 2020. Raab a spus: „Marea Britanie lucrează pentru a cere Iranului să dea socoteală, astfel încât acest eveniment îngrozitor să nu se mai repete.”

Raab ocupă funcția de prim secretar de stat și secretar de stat pentru Afaceri Externe și Commonwealth din iulie 2019.

El e membru al Partidul Conservator şi a fost membru al Parlamentului pentru Esher și Walton din 2010. Raab este de origine cehă-iudaică

Rusia şi China vor ca Iran să li se alăture

Şi președintele Comitetului selectat al Apărării din Marea Britanie, Tobias Ellwood, a intervenit recent cu privire la acest subiect.

El a avertizat că Rusia şi China încearcă să atragă Iran de partea lor, crescând astfel riscul izbucnirii celui de-Al 3-lea Război Mondial.

Expertul în probleme de apărare crede că o alianţă Rusia-China-Iran reprezintă un „trio devastator”. Mai multe detalii despre analiza acestuia puteţi citi pe evz.ro.

sursa: express.co.uk


Accesează: