Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: Legile securităţii vor fi trimise Parlamentului în mai
Iohannis: Legile securităţii vor fi trimise Parlamentului în mai

Iohannis: Legile securităţii vor fi trimise Parlamentului în mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, la finalul consultărilor cu partidele, că legea privind combaterea terorismului, legea cartelelor prepay şi legea securităţii cibernetice vor fi finalizate de Guvern şi trimise Parlamentului în luna mai, astfel încât pachetul legislativ să poată fi adoptat în această sesiune parlamentară.

 

Totodată, Iohannis a precizat că le-a propus partidelor înfiinţarea unei comisii parlamentare care să elaboreze un al doilea pachet de legi privind securitatea, având în vedere că legislaţia este depăşită şi este nevoie de modernizarea ei. Șeful statului a punctat că, în contextul atentatelor teroriste este nevoie de o actualizare a legilor, astfel încât statul să poată preveni astfel de „incidente” şi să garanteze siguranţa cetăţeanului.

Nu în ultimul rând, Iohannis a spus că în discuţiile cu reprezentanţii grupurilor parlamentare a fost atins şi subiectul controlului parlamentar, precizând că-şi doreşte un control puternic şi un parlament care „legiferează bine şi produce legi de calitate”.