Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a ieşit în stradă împotriva „găştii de oameni politici cu probleme penale”
Iohannis a ieşit în stradă împotriva „găştii de oameni politici cu probleme penale”

Iohannis a ieşit în stradă împotriva „găştii de oameni politici cu probleme penale”

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, ieri seară, celor peste 20.000 de protestatari anti-graţiere care se îndreptau dinspre Piața Universității către sediul guvernului.

El a declarat din mijlocul mulţimii: „Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați”.

După câteva minute petrecute între manifestanţi, preşedintele s-a urcat în maşină, mergând cu o perioadă de timp cu viteză mică în funtea coloanei de protestatari. Mulțimea a scandat „Iohannis e cu noi”, dar şi „Corupția ucide”, „Colectiv”, „Jos Ciorbea!” și „Dragnea nu uita România nu e a ta”. Pe pancarte au fost scrise mesaje precum ‚’Bucureștiul cere fără grațiere”, „Dacă îi grațiază cine va mai scrie cărți?”.

La protest s-a aflat şi liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, preşedintele USR, Nicuşor Dan, dar şi foşti membri ai Guvernului Cioloş.

La Cluj-Napoca, peste 2.000 de persoane și-au arătat nemulțumirea față de proiectul grațierii. În Sibiu, 3.000 de oamani au protestat în centrul oraşului, în cadrul unui miting autorizat de primărie. Manifestaţii au avut loc mai multe dintre oraşele mari ale ţării.

PSD ameninţă cu un contra-miting uriaş

„Colegii noştri din teritoriu ne spun că vor să facă un mare miting de susţinere a graţierii, că vor să aducă 100.000 de oameni în Bucureşti”, a declarat, ieri seară, la RTV secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu. „Văd că sistemul nu înţelege: noi vom merge până la capăt”, a mai spus Ştefănescu. Apoi, el a punctat la Antena 3 că PSD se gândeşte să organizeze un contramiting uriaş: „Am un mesaj către susţinătorii lui (Iohannis – n.r) – nu vom ceda. (…) Dacă dăm ok-ul pentru aşa ceva, putem aduce şi 200.000 de oameni în faţa Cotroceniului”. El a precizat că PSD va lua astăzi o decizie.