Invențiile viitorului. Cum arată taxiul zburător, gândit și proiectat de un român

Invențiile viitorului. Cum arată taxiul zburător, gândit și proiectat de un român sursa: arhivă EVZ

Mașinile zburătoare sau roboții care vor lua locul oamenilor sunt doar câteva dintre invențiile care vor deveni posibile în viitor. Acestea sunt rezultatul căutărilor și ingeniozității umane care nu a încetat niciodată.

În grupul inventatorilor intră și profesorul Dan Sobol, care a reușit să proiecteze un aparat de zbor care va putea fi folosit ca un taxi aerian. De asemenea, acesta a creat și un nou sistem cu propulsie.

Creațiile sale și alte altor cinci inventatori din Arad vor fi prezentate la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, care se va desfășura la finalul lunii aprilie.

Cum va arăta noul taxi zburător al profesorului român

Aparatul de zbor proiectat de inginerul român va putea fi folosit atât pentru transportul bunurilor, cât și pentru agricultură, dar va fi posibil și transportul oamenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am conceput o soluție nouă de propulsie și tracțiune și poate fi aplicată în procesele industriale. Va fi un nou tip de turbină. Sunt o mulțime de avantaje printre care consumul de carburant mai mic, performanțe mai mari, turbulențe foarte mici.

Taxiul poate fi folosit în transportul coletelor mici, în agricultură și transportul de persoane, se preconizează la transportul de 1-8 persoane”, a spus inventatorul. Acest taxi al viitorului va putea atinge o viteză de până la 100 de kilometri pe oră, la o altitudine de 300 de metri.

Pe lângă această creație, profesorul va prezenta la Geneva și un nou sistem de turbine eoliene cu pale reciclabile care să le înlocuiască pe cele clasice, din fibră de sticlă. „Noi prezentăm la Geneva o soluție de pale complet pliabile și aceste pale sunt din țesături elastice reciclabile care au si avantaje vizavi de eficiența valorificări energiei din vânt”, a explicat Dan Sobol.

Firme din Arabia Saudită sunt interesate de creațiile inventatorului român

În prezent, Dan Sobol negociază cu mai multe firme din Arabia Saudită pentru a reuși să își pună în practică invențiile. În 1985 a participat la prima competiție de inventică, iar de atunci a reușit să obțină aproximativ 40 de medalii şi diplome în domeniu, cinci brevete şi are patru cereri de brevetare în curs.

Una dintre cele mai cunoscute creații ale sale este bicicleta din lemn, ce poate intra curând în Cartea Recordurilor drept cea mai ușoară bicicletă din lume, cântărind aproximativ 2,7 kilograme, potrivit antena3.ro.