Evenimentul ZileiEVZ SpecialPe ce aruncă banii publici politicienii. Cheltuieli imense pentru întreținerea limuzinei lui Oprișan

Pe ce aruncă banii publici politicienii. Cheltuieli imense pentru întreținerea limuzinei lui Oprișan

Pe ce aruncă banii publici politicienii. Cheltuieli imense pentru întreținerea limuzinei lui Oprișan
Întreținerea și carburantul pentru mașina de serviciu a lui Marian Oprișan a ajuns la 100.000 de euro în opt ani.

Întreținerea și carburantul pentru mașina de serviciu a lui Marian Oprișan au ajuns la 100.000 de euro, în opt ani.

Odată ajunși pe funcție, puțini sunt politicienii care se abțin de la cheltuieli extravagante, de la bugetul public. Fie că vorbim despre brazi de Crăciun, cadouri scumpe sau limuzine de serviciu, politicienii consideră că banul public le aparține.

Consiliul Județean Vrancea a cheltuit o sumă record pentru întreținerea și combustibilul mașinii președintelui instituției. Este vorba despre un SUV Toyota Land Cruiser achiziționat în 2012, pe vremea când CJ Vrancea era condus de Marian Oprișan. Succesorul lui Oprișan, liberalul Cătălin Toma a declarat că întreținerea și carburantul pentru bolidul prezidențial a costat în jur de 100.000 de euro. Banii au fost cheltuiți de la bugetul județului în cei opt ani de la achiziție și până în prezent.

Noul președinte, Cătălin Toma, a prezentat situația în cadrul unei conferințe de presă, la trei luni după preluarea mandatului.

„CJ Vrancea are şase maşini, printre care şi maşina care a apărut prin toate pozele, Toyota Land Cruiser V8. Maşina a fost achiziţionată pe 17 decembrie 2012 şi a făcut opt ani. În opt ani a făcut 284.000 de km, iar consumul de combustibil este uriaş, din punctul meu de vedere. Este vorba de vreo 74.000 de litri de carburant”, a arătat Cătălin Toma.

Potrivit spuselor sale, dacă la costurile cu carburantul se adaugă și cele de întreținere se ajunge la suma de 100.000 de euro cheltuiți în opt ani. El a precizat că doar o piesă, care a fost schimbată în decembrie, a costat 12.700 lei.

În aceste condiții, președintele Consiliului Județean a precizat că mașina va fi trasă pe dreapta și nu va mai fi folosită. Aceasta deoarece nu poate fi nici vândută și nici dată în folosință gratuită deoarece nu a trecut perioada de amortizare.

Maşina a fost achiziţionată în 2012 și ar fi costat circa 80.000 de euro. Vehiculul a fost folosit în exclusivitate de Marian Oprișan, ca președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Brad de Crăciun scump ca întreținerea pentru mașina lui Oprișan

Trebuie spus că Marian Oprișan nu a fost singurul politician care a făcut cheltuieli extravagante de la bugetul public. În 2016, Primăria Târgu Jiu a achiziționat un brad de Crăciun în valoare de 100.000 de euro. Suma a fost plătită de la bugetul local, în rate.

Bradul este confecţionat din aluminiu şi oţel. Are o înălţime de 22 de metri şi este prevăzut cu sistem audio, ornamente şi instalaţii de lumini. În total, are peste 80.000 de led-uri.

Cadouri de milioane de euro la Primăria Sector 5

La Primăria Sectorului 5, actualul edil, Cristian Popescu Piedone, a descoperit achiziții făcute fără rost de ordinul milioanelor de euro. Vechea administrație a făcut cadouri profesorilor și elevilor, în valoare totală de 36.425.172 lei, adică aproximativ 7,5 milioane de euro.

Valoarea unui singur pachet  pentru profesori valora 4.614,75 lei fără TVA. Acesta conținea un pix Montegrappa, „o agendă care valorează aproape cât un televizor” și o cutie mică de bomboane.


Accesează: