Evenimentul Zilei > Social > General Motors prezintă mașina viitorului: Cadillac zburător
General Motors prezintă mașina viitorului: Cadillac zburător

General Motors prezintă mașina viitorului: Cadillac zburător

General Motors a prezentat un model Cadillac autonom, care poate decola și ateriza vertical.

De fapt, General Motors a surprins la Consumer Electronics Show (CES)  2021 dezvăluind două concepte îndrăznețe de mașină autonomă și taxi zburător marca Cadillac.

Ca semn al importanței spectacolului de înaltă tehnologie pentru gigantul auto, Mary Barra, șefa General Motors, a ținut discursul de deschidere la Consumer Electronics Show. Ea și-a împărtășit viziunea pentru viitorul mobilității electrice.

General Motors prezintă mașina viitorului: Cadillac zburător

Monopostul Cadillac – tehnic o dronă cu decolare și aterizare verticală (VTOL) – va putea călători de pe un acoperiș urban pe un altul, cu viteze de până la 55 mile pe oră.

Taxiul zburător este complet autonom și în întregime electric. Are un motor de 90 kW, o baterie GM Ultium și o structură ultralejeră, cu patru perechi de rotoare, scrie New York Post.

Cadillacul zburător a fost prezentat într-un videoclip ca parte a unei prezentări virtuale.. Făcută de directorul Mary Barra, împreună cu o navetă electrică Cadillac, adaptată pentru familii.

Barra a dezvăluit anul trecut că producătorul auto american explorează moduri de transport alternative, cum ar fi taxiurile aeriene.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE