Liviu Dragnea a povestit că Viorica Dăncilă a fost sfătuită, influențată de SRI să renunțe la prietenia cu el. Potrivit spuselor sale, SRI „tot timpul are cu cine” să pună în practică anumite lucruri.

„Rețeta era în felul următor: <<Domne, nu se poate cu Liviu, e o problemă, e prea prins pe chestia cu serviciile, sunt miciuni, nu sunt lucruri reale. Doamna Dăncilă, dumneata ești o femeie capabilă, ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică până la urmă. Stați puțin, v-a pus el premier, dar e după merite… și încet-încet a apărut această idee, o să avem noi grijă de el, pregătiți-vă să preluați partidul>>.

Și la Paul a fost la fel, prietenul meu de ani de zile, și lui i s-a spus la fel: trebuie să preiei tu partidul, să fii la conducere, să alegi între prietenia cu Dragnea și partid”, a declarat fostul șef al PSD.

El a adăugat: „Un an de zile, am văzut o societate mai captivă decât sunt eu aici, captivă unei manipulări incredibile. Din păcate, asta se întâmplă și nu e decât începutul răului. Niciodată nu mi-a plăcut să prevestesc ceva rău, dar e doar începutul. Din ce în ce mai puțini oameni au încredere că va fi mai bine sau în măsurile puterii, dar nici în opoziție ca alternativă.

Un partid cu asemenea frământări interne nu mai are cum să aibă coerență (n.r. PSD). Ei n-au putut nici măcar să respingă niște miunciuni (n.r. social-democrații). România ratează șansă dupa șansă, nu se știe ce se întâmplă cu Covid-ul. Cert este că nu va fi bine din punct de vedere economic și social”.

Întrebat dacă crede că va fi folosit în campaniile viitoare sau dacă să i se va întâmpla ceva, în dosarul Tel Drum, de exemplu, Dragnea a spus:

„Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat în Tel Drum. Eram suspect, dar între timp, stând pe aici, probabil am făcut ceva prostii pe la garaj și am fost inculpat. Sigur că o să fiu folosit, strategia e limpede, nu s-a mai operat de mult în acest dosar, chiar i-am spus Irinei la un moment dat, dar și Flaviei că undeva, în această vară, vor ieși pe piață cu ceva, pentru că n-au ce să spună”

Un nou dosar, o nouă inculpare

Avocatul lui Liviu Dragnea a precizat că fostul lider PNL nu va cere eliberarea condiționată. Dragnea  a stat astăzi timp de două ore la DNA, unde procurorii l-au anunțat că este inculpat în dosarul privatizării Teldrum.

„I se schimbă calitatea de suspect în inculpat, se pune în mișcare acțiunea penală. Dragnea spunea că e chemat în contextul unei noi campanii electorale în dosar”, a declarat apărătorul lui Dragnea.