Evenimentul Zilei > Social > Cu ce se ocupă „Intelligence”- Superserviciul Consiliului Județean Constanța
Cu ce se ocupă „Intelligence”- Superserviciul Consiliului Județean Constanța

Cu ce se ocupă „Intelligence”- Superserviciul Consiliului Județean Constanța

Un serviciu unic în România, numit Intelligence Competitive, funcționează în Consiliul Județean Constanța. În afara faptului că este numit „Serviciul TSD”, o parte a angajaților fiind juni ai social democraților constănțeni, în lipsă de activitate, Serviciul Intelligence s-ar ocupa de fapt cu spionarea salariaților Consiliului Județean.

Atribuțiile serviciului numit, pompos, „Intelligence”, nu sunt cunoscute de angajații Consiliului Județean Constanța. Serviciul, cu opt funcții, și cu salarii lunare de peste 6.000 de lei, a fost înființat anul trecut în martie, în frunte fiind pusă consilierul personal al președintelui CJ Constanța, Carmen Stoica.

Cu ce se ocupă, zilnic, angajații „Serviciul TSD” cum este numit, în glumă, serviciul, explică, serios, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. „Competitive Intelligence este acel departament care, când un lucru nu funcționează între direcții, la spital, la muzeu, la o subordonată, vine și identifică problemele și vine cu soluțiile. Intervine inclusiv între direcțiile din CJC. Când un compartiment nu colaborează bine cu o direcție, se blochează.”

Șefa Intellingence-ului din CJ Constanța, Carmen Stoica, ne lămurește că este un serviciu pilot, modelul practicându-se în țările dezvoltate și „am încercat să creăm acest serviciu tocmai pentru a crește competitivitatea Consiliului Județean între celelalte consilii, fiind un exemplu de bune practici care să se aplice și la nivel de țară”.

Singura misiune despre care s-a aflat a constat în verificarea curățeniei din Spitalul Județean Constanța. În rest, când are timp, echipa de specialiști „Intelligence”, s-ar ocupa cu spionatul. Potrivit unor angajați, intră în birouri, fac poze, verifică registre, văd că un coleg lipsește, chiar dacă omul e plecat după mâncare, raportează și propun sancțiuni.