Evenimentul Zilei > Actualitate > Întâlnire surpriză în centrul unui oraș românesc. Oamenii au făcut poze
Întâlnire surpriză în centrul unui oraș românesc. Oamenii au făcut poze

Întâlnire surpriză în centrul unui oraș românesc. Oamenii au făcut poze

Un animal sălbatic aflat în căutare de hrană a fost întâlnit de arădenii ieșiți la promenadă ,chiar în centrul orașului, pe malul râului Mureș.

O vulpe îndrăzneață, aflată în căutare de hrană, și-a făcut apariția chiar în centrul municipiului Arad, în apropierea malului Mureșului. Nu mică le-a fost surpriza arădenilor care au ieșit la plimbare pe malul râului Mureș, în centrul municipiului Arad, când au dat nas în nas cu vulpea. Animalul care nu părea deranjat de prezența oamenilor, părea să fi ajuns în oraș în căutare de hrană.

Arădenii s-au apropiat de coana vulpe, au admirat-o și, văzând că nu pare deloc intimidată în prezența lor, au fotografiat-o și au filmat-o. Puțin a lipsit ca unii dintre ei să-și facă chiar și selfie-uri cu aceasta, așa cum se întâmplă atunci când întâlnești, cu totul surprinzător, o vedetă.

Se pare că malul Mureșului, în Arad, a devenit zona preferată a animalelor aflate în căutare de hrană, în special a vulpilor. Iar animalele nu par deloc stingherite să se afle în apropierea zonelor populate și, mai mult, par să se fi obișnuit cu prezența oamenilor. Astfel, acestea nu se mai feresc atunci când îi întâlnesc, ba chiar așteaptă ca aceștia să le ofere hrană.

Pe de altă parte, deși în aparență facem un lucru bun hrănind animalele sălbatice, specialiștii nu sunt de acord cu aceste gesturi. Ei atrag atenția că nu este bine să hrănim aceste animale și nici să ne apropiem prea mult de ele deoarece ne pot transmite boli grave.

În ultimii ani, în Arad și în zonele limitrofe orașului și-au făcut apariția din ce în ce mai multe animale sălbatice. Nu este vorba numai de vulpi ci și mistreți ori jderi.

Autoritățile susțin că oamenii vor trebui să se obișnuiască cu prezența lor, pentru că este posibil ca animalele să își caute un nou habitat. Acest lucru se întâmplă, de regulă, atunci când cel în care viețuiau până de curând nu le mai oferă cele necesare traiului.

Șeful Jandarmeriei urmărit penal. Șmecheria prin care și-a suplimentat salariul

Adversară ușoară pentru Simona Halep la Roland Garros. Ce parcurs va avea campioana