Kushner este responsabil pentru politica autorităților de la Washington în ceea ce privește conflictul israeliano-palestinian. Acesta a declarat că va aborda probleme legate de statutul final al conflictului respectiv, inclusiv de stabilirea granițelor, în timpul călătoriei de o săptămână pe care o va efectua în Orientul Mijlociu.
Turcia și Israel, foști aliați, și-au expulzat reciproc ambasadorii în luna mai a anului trecut, după o serie de conflicte armate în care zeci de palestinieni au fost uciși de forțele israeliene la frontiera cu Gaza.
Turcia a fost unul dintre criticii cei mai vocali ai deciziei SUA de a recunoaște Ierusalimul ca și capitală a Israelului și de a deschide ambasada acolo.
Pe 26 februarie, Agenția de presă Associated Press a dat publicității informații potrivit cărora comentariile domnului Kushner despre inițiativa sa de pace pentru Orientul Mijlociu au fost primite cu răceală atât de liderii israelieni, cât și de palestinieni.
Kushner a declarat pentru Sky News, pe 25 februarie, că planul său va aborda toate problemele legate de "statutul final", inclusiv granițele, și că va fi nevoie de compromisuri de către toate părțile.
Totuși, acesta nu a făcut vreo referire la o posibilă înființare a unui stat palestinian, declarând că planul său se va concentra foarte mult pe asigurarea de "oportunități" economice palestinienilor.
Domnia sa a mai declarat că restul detaliilor vor fi date publicității după alegerile care vor avea loc în Israel în 9 aprilie.
Naftali Bennett, cel mai dur oponent al Primului Ministru Benjamin Netanyahu, l-a acuzat pe liderul israelian de conspirație alături de Kushner pentru înființarea unui stat palestinian. Netanyahu a promis, între timp, că va rezista presiunilor de a face concesii.
Negociatorul palestinian, Saeb Erekat, a declarat că un plan care nu stabilește înființarea unui stat palestinian "nu va avea aripi".