Evenimentul Zilei > Actualitate > Coșmarul medicilor a atins un nivel critic. Situație fără precedent în spitatele din România
Coșmarul medicilor a atins un nivel critic. Situație fără precedent în spitatele din România

Coșmarul medicilor a atins un nivel critic. Situație fără precedent în spitatele din România

Institutul Matei Balș din București a ajuns la limită din cauza numărului foarte mare de pacienți COVID aduși aici pentru internare și tratament.

Situația devine din ce în ce mai dramatică la nivelul spitalelor COVID, din cauza creșterii numărului de pacienți. Astfel, la Institutul Matei Balș din București, Unitatea de Primiri Urgențe a devenit centru de tratare, în vreme ce ambulanțele s-au transformat în săli de așteptare. Acestea sunt parcate afară, iar pacienții așteaptă să fie preluați de medici. Bolnavii sunt cazați pe scaune, dat fiind că paturile au devenit insuficiente.

La Institutul Matei Balș, secțiile sunt pline, iar cadrele medicale susțin că nu s-au mai întâlnit cu așa ceva nici măcar în valul doi.

„Nici măcar în valul doi nu a mai fost atât de rău. Acum sunt mult mai multe cazuri grave”, a spus un medic despre situaţia pacienţilor internaţi la Institutul Matei Balş, citat de Antena 3.

Cabinetele de consultații transformate în saloane

Aproape fiecare bolnav din cei care ajung la institut are nevoie de oxigen, însă locurile în sălile de tratament sunt ocupate. Medicii se descurcă așa cum pot, transformând cabinetele de consultații ăn saloane de tratament.

„Sunt foste cabinete de consultaţii care momentan sunt saloane cu pacienţi care primesc tratament ca pe secţie, ca şi cum ar fi pe secţie, deşi nu sunt internaţi. Noi, în momentul de faţă avem o activitate dublă, triplă, nu ştiu cum să vă spun, în sensul că suntem Unitate de Primiri, sau Cameră de Gardă de Primi Urgenţe. Suntem secţie în acelaşi timp. Am pacienţi care au stat şi 3-4 ore ca să intre în Camera de Gardă şi aveau nevoie de oxigen şi au stat în ambulanţă la oxigen”, a adăugat medicul.

În faţa Unităţii de Primiri Urgenţe este coadă de ambulanțe, dar și de mașini aparținând altor servicii, precum pompierii. Toate aduc pacienți la Camera de Gardă. În vreme ce numărul bolnavilor se înmulțește, medicii rămân aceeași, astfel că timpii de așteptare sunt destul de mari. Cadrele medicale sunt solicitate din toate direcțiile și abia mai fac față.

Sursa foto: Antena 3

Citește și: 

Situație dramatică la Arad. Zece pacienți COVID-19 nu mai au loc la terapie Intensivă