Evenimentul ZileiSocialInstagram, rețea de socializare care creează probleme în rândul tinerilor. Schimbare radicală

Instagram, rețea de socializare care creează probleme în rândul tinerilor. Schimbare radicală

Instagram, rețea de socializare care creează probleme în rândul tinerilor. Schimbare radicală
Instagram va apela la măsuri radicale, după ce a fost acuzată că unele dintre opțiuni creează mari probleme utilizatorilor.

Instagram, o rețea de socializare la mare preț, va face o serie de modificări esențiale. Administratorii platformei au decis să schimbe filtrele faciale. Și asta după ce au apărut acuzații legate de apariția unor tulburări de comportament, în special în rândul utilizatorilor tineri.

Instagram este una dintre rețelele de socializare care folosește aceste filtre faciale pentru a crea poze perfecte din punct de vedere estetic. Nu există cearcăne, celulită, acnee sau piele ridată. Administratorii au conceput aproape perfect „ajutoarele”. Ele sunt aproape imposibil de detectat de urmăritorii persoanelor care le folosesc.

Dar, după cum au afirmat psihologii, pot apărea probleme din cauza folosirii în exces a acestor filtre puse la dispoziție Instagram, rețea de socializare de succes în rândul tinerilor.

Instagram, rețea de socializare unde devii perfect

Copiii și adolescenți pot dezvolta complexe, pentru că se creează standarde înalte ce sunt foarte greu de atins. În aceste condiții, administratorii au anunțat că vor face niște schimbări. Vor bloca adăugarea acestor filtre în galeria aplicației. Pasul următor va fi reprezentat de o reevaluare a celor existente. Se vor elimina și interzice cele care modifică, în mod profund, trăsăturile feței, și care imită rezultatul operațiilor estetice.

Un studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh a arătat că persoanele care folosesc rețele de socializare ca Instagram sunt de 2,2 ori mai predispuse să dezvolte probleme legate de propria imagine. În aceste condiții încep să nu-și mai accepte propria imagine.

Se va face o reevaluare

„Vrem să reevaluăm politica noastră legată de filtre. Ne dorim ca ele să reprezinte o experiență pozitivă pentru utilizatori”, a afirmat un reprezentant al companiei Instagram.

Încă din luna august a anului trecut, utilizatorii platformei au putut să-și creeze propriile filtre. Cei mai mulți dintre ei și-au schimbat fața. Fix Me”, una dintre cele mai populare, arată cum este desenată fața unei persoane înainte de o operație estetică


Accesează: