Evenimentul Zilei > Actualitate > Înmormântare cu sicrie suflate în aur și camioane pline cu flori. Comunitatea romă din Marea Britanie e devastată. FOTO
Înmormântare cu sicrie suflate în aur și camioane pline cu flori. Comunitatea romă din Marea Britanie e devastată. FOTO

Înmormântare cu sicrie suflate în aur și camioane pline cu flori. Comunitatea romă din Marea Britanie e devastată. FOTO

Aproape un oraș întreg din Marea Britanie a fost blocat, marți, 17 august, pentru desfășurarea unei slujbe de înmormântare a două persoane din comunitatea romilor. Ceremonia de despărțire a semănat foarte mult cu înmormântărilor bulibașilor sau a liderilor unor clanuri interlope din România.

Restricții de circulație au fost impuse în Lincoln, după ce autoritățile au aprobat funerariile unei femei bulibașe și a fiului ei, care au murit la câteva luni distanță. Primăria și Poliția locală au asigurat toate măsurile pentru ca ceremonia de despărțire să se desfășoare organizat și să nu aibă loc evenimente neplăcute, potrivit retetesivedete.ro.

Mii de persoane i-au condus pe cei doi romi pe ultimul drum, în cadrul unei ceremonii de șapte ore. Drumurile au fost blocate până la ora 16.30, iar restricțiile traficului au fost anunțate de luni, 16 august.

Traficul din Lincoln a fost blocat pentru 7 ore

„Vă cerem să planificați cu atenție orice călătorie în zona Lincoln și să țineți cont de întârzieri semnificative. Ne așteptăm ca rețeaua rutieră din jurul Lincolnului să fie foarte ocupată între orele 08:00 și 15:00 mâine, deoarece va avea loc o înmormântare”, au transmis autoritățile, luni.

Marți, când a avut loc slujba de înmormântare, autoritățile au atras atenția încă o dată cu privire la restricțiile asupra traficului. „Dacă vă aflați astăzi pe drumurile din jurul orașului, veți vedea o prezență mare a poliției. Sprijinim pentru a gestiona rețeaua rutieră, deoarece o mare înmormântare are loc la Catedrala Lincoln. Așteptați-vă la întârzieri până în jurul orei 15:00, astăzi.”

În urma evenimentului anunțat de autorități, mai multe magazine și-au suspendat activitatea, marți. Spitalul Lincoln a solicitat, de asemenea, pacienților cu programare la vizite medicale să își organizeze timpul eficient astfel încât să poată fi evitate eventuale neplăceri.

Cine sunt persoanele conduse pe ultimul drum. Sicrie de aur, limuzine și camioane cu flori

Comunitatea de romi din Marea Britanie s-a despărțit de Ryalla Duffy, în vârstă de 61 de ani, și fiul său, Absolom, cunoscut de apropiați sub numele de Absy, în cadrul unei ceremonii autorizate de organele locale. Cele două persoane au murit la câteva luni distanță. Femeia a decedat pe 10 martie, după ce a fost diagnosticată cu o boală neașteptată, iar fiul ei a murit într-un accident de mașină pe 8 iulie.

Procesiunea a inclus mai multe limuzine, 15 camioane cu platformă pline de coroane și aranjamente florale și 2 dricuri luxoase, trase de cai, în care se aflau sicriele victimelor, suflate cu aur.

„Doamna Duffy a format Federația Națională a Grupurilor de Legătură a Țiganilor. Este un organism format din 20 de organizații de țigani, nomazi și romi (GRT) din Anglia, Scoția și Țara Galilor – în 2005. Participă la instruirea poliției, la ședințele parlamentare și la conferințe”, transmit jurnaliștii britanici.

Ryalla Duffy a fost poetă, cineastă și scenaristă, cunoscută în spațiul public pentru pozițiile sale pentru susținerea drepturilor comunității de romi. Timp de mai bine de 20 de ani, femeia a administrat un site de turism în Saxilby.

Ce spun romii despre poeta Ryalla Duffy 

Poziții emoționante despre femeie au fost adresate la ceremonia de despărțire de Ryalla Duffy și fiul său.„Amândoi erau oameni atât de minunați, iar Absy era cea mai bună persoană pe care o cunoșteam. Dacă cineva i-ar fi cerut ajutor, el le-ar fi dat ultima liră, pentru că am fost cu toții crescuți așa și el a avut întotdeauna un respect mare pentru bătrânii săi”, a spus o persoană aflată la înmormântare.

Un necrolog publicat în Travel Times arată că Ryalla Duffy își „trăise viața, aprinzând multe focuri și povestind multe povești”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: