Înlocuitorii hreanului în borcanul cu murături. Alternative pentru un gust perfect

Înlocuitorii hreanului în borcanul cu murături. Alternative pentru un gust perfectBorcan cu murături. Sursa foto: pixabay

Toate gospodinele știu că rolul hreanului în borcanul cu murături este acela de a le menține tari și crocante. Dar hreanul este și greu de găsit, și destul de scump. Oare cu ce îl putem înlocui?

Hreanul este extrem de important pentru murături. Practic, substanțele iuți ale acestuia vor menține murăturile tari și crocante. De asemenea, proprietățile antibacteriene ale hreanului vor inhiba dezvoltarea microorganismelor în murături, iar acest lucru le va prelungi termenul de valabilitate.

Totuși, este posibil să nu-l avem la îndemână atunci când punem murăturile la borcan.

Care sunt alternativele

Din fericire, există alternative. Putem înlocui hreanul cu alte legume iuți, care vor acționa aproximativ la fel.

Boabele de muștar sunt substituentul potrivit pentru hrean. Nu uitați să le sterilizați înainte de a le folosi.

O variantă ar fi și cățeii de usturoi. Aceștia trebuie curățați de coajă înainte de a fi introduși în butoiul cu murături. Efectul va fi asemănător cu al hreanului.

Sunt indicate și foile de dafin, boabele de piper sau bețele de mărar uscat.

Există, însă, și soluții mai puțin cunoscute. Spre exemplu, frunzele de vișin. Acestea conțin taninuri naturale și vor ajuta murăturile să aibă o textură fermă.

Pe lângă ele, se pot utiliza și frunze de stejar sau de alun.

Borcan cu murături

Borcan cu murături. Sursa foto: pixabay

Ce tip de sare ar trebui să folosești

Pe piață poți găsi numeroase tipuri de sare, însă nu toate sunt recomandate pentru prepararea acriturilor delicioase. Dacă optezi pentru sarea fină și iodată, legumele se vor înmuia în doar câteva zile. Este indicat să folosești doar sarea grunjoasă și să acorzi atenție cantității adaugate în saramură.

Sterilizarea borcanelor

Sterilizarea borcanelor este o altă etapă, la fel de importantă pentru a avea murături de calitate.

Dacă în trecut borcanele erau introduse la cuptor pentru curățare, în zilele noastre procesul este mai rapid. Ele pot fi introduse în mașina de spălat vase pe un program scurt.

Ne puteți urmări și pe Google News