Evenimentul Zilei > Actualitate > Incidente la urne. S-a dus să voteze și s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei
Incidente la urne. S-a dus să voteze și s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei

Incidente la urne. S-a dus să voteze și s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei

Câteva incidente au fost înregistrate duminică dimineața, până în ora 10.00, la secțiile de votare din țară.

Au fost câteva incidente duminică dimineața, în ziua în care în România se desfășoară procesul electoral pentru alegerile parlamentare. Un bărbat din București a mers să-și exprime opțiunea, la o secție de votare, apoi s-a ales cu o sancțiune consistentă în valoare de 2.000 de lei. Bărbatul a sunat la numărul 112.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat că au fost sesizate câteva incidente, dar care nu au afectat desfășurarea votului.

Reclamația nu s-a confirmat

În București un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu purta mască de protecție. De fapt, în urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă.

Tot în București, trei membri ai birourilor electorale de la secții diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii și al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conștiente și au fost asistate medical la fața locului. La o secție de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat că a primit un buletin care avea aplicată ștampila de vot. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.

Polițistul care a tras un foc de armă din greșeală

În județul Gorj, un polițist a raportat faptul că după preluarea pazei unei secții de votare, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, alta decât cea în care este amplasată secția de votare, a tras din greșeală un foc de armă. Incidentul s-a produs înainte de deschiderea secției de vot. Nu au rezultat decât pagube materiale. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ pentru a efectua verificări cu privire la acest incident.

MAI a mobilizat peste 40.000 de angajați pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral: aproximativ 11.000 de angajați MAI vor menține ordinea publică la nivel național, aproape 9.000 vor verifica și soluționa sesizările de posibile incidente electorale, iar peste 20.000 de angajați vor asigura protecția celor 18.802 de secții de votare.