Incidența Covid-19 a depășit 16 cazuri la mia de locuitori în București. Ce se va întâmpla cu Capitala

Incidența Covid-19 a depășit 16 cazuri la mia de locuitori în București. Ce se va întâmpla cu Capitala Sursa: Arhiva EVZ

Incidența Covid în București a ajuns sâmbătă la 16 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP). Carantinarea capitalei a fost propusă, dar autoritățile nu sunt de părere că este o idee bună.

Acum o lună, pe 16 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,93 la mia de locuitori, conform DSP.

După un record de infectări atins în București, guvernul Cîțu a refuzat vineri carantinarea Bucureștiului, care fusese cerută de Institutul Național de Sănătate Publică.

„Nu, în acest moment nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului.La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a declarat Florin Cîţu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei, între acestea fiind posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune. De asemenea, s-a decis dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

Ce măsuri sunt propuse dacă o localitate intră în carantină?

-închiderea restaurantelor

- slujbe doar în exteriorul lăcăşurilor de cult

- şcoală online, dar creşele şi grădiniţele rămân deschise

-saloane de frizerie/coafură/cosmetică deschise între 8:00 şi 18:00

- magazine deschise între 5:00 şi 20:00

-pieţe deschise între 8:00 şi 17:00

- circulaţie doar cu declaraţie

Pandemia de COVID -19 în România

Până ieri, 15 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.430.475 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.220.953 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.