Un cetățean britanic care se plimba pe o plajă din Bulgaria a intrat ilegal în România. El a înaintat pe o distanță de 200 de metri până când a fost depistat de polițiștii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean britanic care a trecut ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos. Acesta se plimba pe plajă și nu și-a dat seama că a trecut într-o altă țară.

„În data de 09.05.2021, în jurul orei 18.30., poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia  au depistat  la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră. Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Englezul nu și-a dat seama că a trecut granița

În urma verificărilor pe care le-au făcut polițiștii de frontieră s-a stabilit că este vorba despre un cetățean britanic în vârstă de 60 de ani. Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut fără să-și dea seama în România. El a declarat că nu a observat zona de frontieră, deşi era amenajată și delimitată corespunzător.

„În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cu acest prilej, Poliția de Frontieră Română atrage atenția publicului larg că, potrivit prevederilor legale în vigoare, trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.