„Vom încerca încă o dată demiterea acestui ministru care a făcut praf sistemul de Justiție și care este preocupat de soarta celor condamnați sau a celor care urmează să fie condamnați și într-o măsură mult mai mică de viața de zi cu zi a cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, vizat de o moțiune simplă va fi și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, care ar fi în pline negocieri pentru un împrumut extern. „La începutul sesiunii din februarie… să introducem o moţiune simplă la Senat şi să cerem demisia ministrului Finanţelor Publice. Eugen Teodorovici… în aceste zile, negociază un împrumut extern foarte important pentru România. La masa negocierilor sunt atât FMI, Comisia Europeană, BERD, dar şi actori privaţi. Anul trecut, am spus acelaşi lucru şi la câteva zile a fost un împrumut dublu faţă de ce făcea România până în acel moment. În acest moment, se negociază un împrumut foarte important”, a declarat senatorul Florin Cîţu.

 

Pact cu restul Opoziției, consens cu PSD

Orban a declarat, ieri, că forma țiunea pe care o conduce este de acord cu un consens politic cerut de PSD și ALDE în contextul în care, în următoarele șase luni, România deține președinția Consiliului UE, însă nu un pact care să aibă o abordare antieuropeană. „PNL va susține un consens, dar un consens conform valorilor, principiilor care stau la baza funcționării europene, un consens conform cu reglementările UE, cu Tratatul UE, și un consens care să se bazeze pe deciziile Comisiei Europene”, a spus liderul PNL. În schimb, șeful liberalilor este de părere că partide din Opoziție sunt partenere. „La nivelul actorilor politici, din Parlament, a formațiunilor din opoziție, există un dialog, o cooperare, o coordonare a acțiunilor care va funcționa și în alegerile pentru Parlamentul European, sunt convins că va funcționa și pentru alegerile prezidențiale”, a declarat Orban.