Evenimentul Zilei > Justitie > Începe renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1. Zile grele pentru Clotilde Armand
Începe renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1. Zile grele pentru Clotilde Armand

Începe renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1. Zile grele pentru Clotilde Armand

Renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale, care au avut loc în septembrie 2020, va debuta miercuri. Polițiștii se vor ocupa de această operațiune.

Începe renumărarea voturilor de la Primăria sectorului 1. Pentru început vor fi prelați sacii cu voturilor, în total aproximativ 1600. Aceștia sunt depozitați în prezent la Tribunalul București. Ei vor fi ridicați în tranșe de câte 500 de către o echipă mixtă formată din polițiști și criminaliști. Întregul proces fiind filmat în permanență, informează, citând surse juridice, g4media.ro.

Poliția se va ocupa de renumărarea voturilor

Practic, renumărarea voturilor va avea loc la sediul Serviciului Control Intern, la Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu.

Astfel, 10 polițiști se vor ocupa exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția Specială. Procurorul a lansat un termen de recomandare de 2 luni până la care să aibă rezultatul renumărării.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a fost cel care a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de laalegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

Renumărare în urma unei plângeri a PSD

PSD a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor și a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iașinovschi susține în ordonanța sa că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale.

Activitățile în desfășurare

Procurorul consideră că pentru continuarea cercetărilor în cauză se impune efectuarea următoarelor activități de cercetare penală:

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare
2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot

3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenta cauză

Procurorul susține că Poliția București trebuie să renumere voturile pentru că Secția Specială nu are nici spațiu, nici oamenii necesari.

CITIȚI ȘI: SIIJ îi trage scaunul lui Clotilde Armand. Se renumără voturile de la locale la Primăria Sectorului 1