Evenimentul Zilei > Social > Începe operațiunea de ecologizare a lacului Bicaz. Impresionantă desfășurare de forțe
Începe operațiunea de ecologizare a lacului Bicaz. Impresionantă desfășurare de forțe

Începe operațiunea de ecologizare a lacului Bicaz. Impresionantă desfășurare de forțe

Ecologizarea lacului Izvorul Muntelui, cunoscut mai degrabă drept lacul Bicaz, va necesita forțele reunite ale mai multor instituții locale și județene. La operațiune vor participa și numeroși voluntari.

Ieri a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului pentru Situații de Urgență Neamț, arată portalul www.stiri-neamt.ro, în urma căreia s-au stabilit responsabilitățile fiecărei structuri participante în parte.

Având în vedere cantitatea uriașă de deșeuri din lac și de pe malurile acestuia, s-a decis că operațiunea trebuie susținută de mai multe instituții.

Concret, instituțiile care vor participa atât cu oameni, cât și cu utilaje sunt SC HIDROELECTRICA SA – sucursala Hidrocentrale „Bistrița” din Piatra Neamț, Sistemul de gospodărie a apelor Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Petrodava” din Neamț, Primăria comunei Hangu, Agenția pentru protecția mediului Neamț, Comisariatul județean al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratul de Jandarmi al județului Neamț.

Mijloacele tehnice folosite în acest scop sunt multiple. De la șalupe și alte tipuri de ambarcațiuni, o macara, până la buldoexcavatoare și autocamioane.

 “Este important ca toţi cei ce conduc destinele judeţului să dea dovadă de implicare şi spirit civic pentru ca, împreună, să readucem strălucirea zonei şi să rezolvăm această problemă ecologică” a declarat prefectul judeţului, Daniela Soroceanu