Evenimentul Zilei > Social > Incendiul din Thassos a fost provocat! Suspectul, un bărbat de 65 de ani, prins cu mașina plină cu materiale inflamabile
Incendiul din Thassos a fost provocat! Suspectul, un bărbat de 65 de ani, prins cu mașina plină cu materiale inflamabile

Incendiul din Thassos a fost provocat! Suspectul, un bărbat de 65 de ani, prins cu mașina plină cu materiale inflamabile

Un bărbat a fost reținut ca suspect pentru marele incendiu de pe insula Thassos. Există dovezi puternice că bărbatul este responsabil nu doar pentru unul, ci și pentru alte două incendii forestiere în aceeași zonă declanșate într-o săptămână, relatează presa elenă.

​​Reamintim că un puternic incendiu de vegetație a izbucnit miercuri noapte pe Insula Thassos din Grecia, în zona Limenaria. Incendiul s-a declanșat într-o pădure de pini, într-o zonă greu accesibilă, după ora 20.00.

Locuitorilor din Kinira, un sat din apropiere, li s-a cerut să evacueze zona, printr-un mesaj primit pe numărul de urgență 112.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani ar fi fost considerat suspect încă din primul moment când a izbucnit incendiul în Skala Potamia pe 10 august, dar și pentru incendiul din aceeași zonă din 2 august.

Poliţia a găsit petarde și materiale inflamabile în mașina sa

Împotriva bărbatului se întocmește un dosar penal și urmează să fie adus în faţa instanţei, după ce ofițerii de poliție au verificat vehiculul bărbatului marți dimineața și au găsit petarde și materiale inflamabile, a informat postul de stat ERT.

Potrivit ultimelor informații ERT, bărbatul este rezident în Potamia și a fost în conflict cu un crescător local. Mai mult, acesta nu avea permis de deținere a materialului inflamabil.

Martorii locali au spus că numele său a fost legat de primul incendiu din 2 august, dar atunci nu sa întâmplat nimic. Până acum, arestatul nu a mărturisit nimic cu privire la incendiere.

Incendiul din Thassos a ars aproximativ patru mii de acri de pădure de pini

Pompierii și voluntarii desfășurați din alte zone din nordul Greciei continentale se luptă de zile întregi să stingă incendiul forestier de pe Thassos, care ar fi ars aproximativ patru mii de acri de pădure de pini.

Incendiul a fost în mare parte controlat vineri (12 august), dar s-a reaprins noaptea. Se pare că incendiul a fost sub control complet de luni dimineață (15 august), cu toate acestea, Serviciul de Pompieri este încă în alertă pentru orice posibilă reaprindere chiar și după furtuna care a lovit insula cu o zi mai devreme.

Incendiul a avut izbucniri continue și s-a produs un dezastru ecologic major într-un loc greu accesibil, în Skalia Potamia, relatează voria.gr.