Evenimentul ZileiInternationalÎncendiu la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Dozele AstraZeneca în siguranță

Încendiu la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Dozele AstraZeneca în siguranță

Încendiu la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Dozele AstraZeneca în siguranță
O clădire a celui mare producător de vaccinuri din lume este în flăcări. Din primele informații, dozele de vaccin produse de AstraZeneca nu sunt în pericol.

Incendiu la cel mai mare producător de vaccinuri din lume. O clădire a celui mare producător de vaccinuri din lume este în flăcări. Din primele informații, dozele de vaccin produse de AstraZeneca nu sunt în pericol.

Un incendiu a izbucnit joi la Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, conform imaginilor transmise de televiziunile locale. Mass-media locală precizează că producţia de vaccinuri COVID-19 nu a fost afectată.

Dozlele de vaccin nu sunt în pericol

Canalele de televiziune indiene au arătat imagini cu un nor imens de fum cenuşiu deasupra clădirii Serum Institute, situat în oraşul Pune (vest). Aici unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford. Serum Institute se pregăteşte să producă de asemenea un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax.

Cu toate acestea, potrivit canalelor de televiziune, incendiul a izbucnit la un sit în construcţie, departe de instalaţiile de fabricare a vaccinurilor.

„Unitatea de producţie a vaccinurilor nu este afectată şi acest lucru nu va afecta procesul de fabricaţie”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Serum Intitute din India. Aceasta a mai adăugat că „incendiul a izbucnit într-o nouă fabrică în construcţie”.

Pompierii în luptă cu flăcările

„Am trimis acolo şase sau şapte camioane de pompieri. Nu avem alte informaţii cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol”, a declarat pentru AFP un oficial al serviciului local de pompieri.

„Echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului”, a declarat pentru AFP poliţia din Pune, fără a oferi alte detalii.

India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID19, după Statele Unite. Țara înregistrează peste 10 milioane de cazuri raportate. Cu toate acestea, rata mortalităţii este una dintre cele mai scăzute la nivel mondial, informează Agerpres.

AstraZeneca este al treilea dezvoltator de vaccin împotriva COVID-19 care a depus la Agenţia Europeană aMedicamentului solicitarea pentru obţinerea autorizaţiei.


Accesează: