Evenimentul Zilei > International > Încă o moarte suspectă în Rusia. Șeful Lukoil a murit. Ravil Maganov a căzut de la fereastra unui spital din Moscova
Încă o moarte suspectă în Rusia. Șeful Lukoil a murit. Ravil Maganov a căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Încă o moarte suspectă în Rusia. Șeful Lukoil a murit. Ravil Maganov a căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Încă o moarte suspectă în Rusia. Șeful consiliului de administrație al gigantului petrolier Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi, după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central al Administrației Prezidențiale din Moscova.

Șeful Lukoil era internat în spital, la etajul șase. Moartea ar fi fost cauzată de rănile suferite în urma impactului cu solul, au precizat autoritățile. Incidentul s-a produs în jurul orei 7.30.

De asemenea, una dintre variantele luate în calcul este sinuciderea, afirmă surse din rândul anchetatorilor, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

„Președintele Consiliului de Administrație al Lukoil a murit ca urmare a căderii de la fereastra spitalului din Moscova. Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a fost tratat într-o secție de la etajul 6”, a mai transmis o agenție de presă.

Sursa: Profimedia

De la începerea războiului din Ucraina, un lung șir de morți suspecte au apărut în rândul persoanelor influente din Rusia.

Șeful Lukoil Ravil Maganov a fost unul dintre cei care s-au opus vehement războiului dus de Rusia în Ucraina.

„Pledăm pentru o oprire rapidă a conflictului armat și susținem fără rezerve o soluționare a acestuia printr-un proces de negociere și mijloace diplomatice”, a afirmat atunci consiliul de administrație al Lukoil.

Maganov, în interiorul Lukoil încă din 1993

Ravil Maganov a ajuns la conducerea gigantului petrolier în anul 2020. Făcea partea din structura companiei încă din anul 1993. În anul 2006 a fost numit vicepreședinte al companiei petroliere.

În anul 2019 Ravil Maganov a fost decoarat de Vladimir Putin cu Ordinul de Merit Aleksandr Nevski, cu care sunt răsplătiți funcționarii publici cu o activitate de cel puțin 20 de ani.

Un șir de morți misterioase au avut loc în ultimul timp. Spre exemplu, în luna mai, un fost manager senior la Lukoil, Alexander Subbotin, ar fi murit, de asemenea, în circumstanțe neobișnuite.

Subottin a murit după o ședință cu un șaman local și soția acestuia, pe care îi vizitase pentru tratarea unor afecțiuni. Șamanul Magua și soția lui l-au primit în locuința acestora din localitatea Mytishchi, pentru a-l trata cu broaște râioase veninoase.

Alexander Subbotin, manager de top al companiei Lukoil, îl frecventa pe șaman de mai multă vreme, dar ultima ședință s-a dovedit fatală. Ritmul cardiac i s-a întețit, dar șamanul nu a vrut să cheme ambulanța, ci l-a tratat cu Corvalol, un medicament indicat în hipertensiunea arterială.