Evenimentul Zilei > Social > Povestea „IMUNOGLOBINEI” TEHNOCRATE. Vlad Voiculescu, Viorica Dăncilă și gafele
Povestea „IMUNOGLOBINEI” TEHNOCRATE. Vlad Voiculescu, Viorica Dăncilă și gafele

Povestea „IMUNOGLOBINEI” TEHNOCRATE. Vlad Voiculescu, Viorica Dăncilă și gafele

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre criza de imunoglobulină cu care se confruntă sistemul de sănătate din România. În timpul discursului său despre lipsa acută a acestui tratament, prim-ministrul pronunță, de mai multe ori, greșit, spunând „imunoglobină”. Greșeala sa nu este însă unică, în sensul în care acest cuvânt a pus probleme chiar și unui specialist, acela fiind fostul ministru al Sănătății din guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu.

România se confruntă cu o criză extrem de gravă a tratamentelor vitale pentru bolnavi, dovadă fiind chiar faptul că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declanșat, luni, mecanismul european de protecție civilă, sperând astfel că statele UE și NATO vor putea interveni la timp cu un ajutor de care avem multă nevoie. Totuși, faptul că premierul Dăncilă a pronunțat cuvântul „imunoglobulină” greșit de șase ori în timpul discursului său a ajuns să capteze atenția unei părți a societății mai mult decât mesajul prim-ministrului.

 

Cei care se grăbesc să arate greșeala Vioricăi Dăncilă uită, cel mai probabil, că acesta nu este primul caz în care pronunțarea denumirii tratamentului pune probleme unui oficial.

În noiembrie 2017, la un miting din Capitală, char fostul ministru al Sănătății din timpul

guvernului tehnocrat a căzut în aceeași capcană a limbii. Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin a distribuit, pe pagina sa de Facebook, un videoclip în care Voiculescu pronunță greșit de trei ori, vorbind despre „imunoglobină” în loc.

Ziaristul a comentat, ironic, aceste două cazuri, spunând că poate fi vorba de o realitate paralelă, aceasta fiind pronunția corectă a cuvântului, de fapt.

Sursa VIDEO: Facebook/ Antena 3