Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai un somn odihnitor. Trebuie să știi ce poți face
- Dosofteea Lainici
- 26 februarie 2022, 20:28
Lumea a devenit un spațiu plin de evenimente surprinzătoare în acest moment, așa că nu este de mirare că mulți dintre noi nu reușesc să se odihnească suficient de bine. Din această cauză s-ar putea să aveți probleme în a dormi noaptea.
Dr Mohan Sekeram a dezvăluit câțiva pași pe care ar trebui să-i urmați pentru a vă ajuta să dormiți cât mai bine. Primul este să nu mergeți la culcare flămând sau sătul. „În special, evitați mesele grele cu câteva ore înainte de culcare”.
Cel de-al doilea sfat al său a fost să „evitați efectele stimulatoare ale nicotinei și cofeinei aproape de ora de culcare, deoarece acestea durează ore întregi și pot afecta somnul”. Al treilea sfat, a spus el, este să evitați utilizarea prelungită a ecranelor care emit lumină chiar înainte de culcare. Al patrulea sfat al lui este limitarea somnului din timpul zilei. Dr. Sekeram a spus: „Somnul din timpul zilei poate interfera cu somnul de noapte”.
Comentariile sale vin pe măsură ce constatările publicate de The Sleep Charity susțin că 60% dintre britanici au cel puțin patru nopți de somn proaste în fiecare lună. Raportul a constatat că acei oameni care suferă de tulburări de somn, aproximativ 22% suferă și de o viață sexuală redusă. În plus, 29% susțin că nu au dorința de a socializa cu ceilalți, iar 28% susțin că nu simt nevoia să facă mișcare.
Stresul este unul dintre principalele motive pentru care oamenii se chinuie să doarmă, deoarece poate fi greu să te relaxezi dacă ai un milion de gânduri care îți trec prin minte. Raportul organizației de caritate a mai constatat că 28% dintre cei care suferă de lipsă de somn s-au confruntat cu probleme de sănătate mintală, în timp ce 41% spun că s-au luptat cu probleme legate de greutatea lor, potrivit The Sun.
Efectele lipsei somnului asupra creierului
Prim-ministrul Boris Johnson a ridicat la începutul acestei săptămâni restul restricțiilor legate de Covid-19. În timp ce mulți oameni vor vedea asta ca pe o oportunitate de a reveni la normal, Sleep Charity a spus că somnul nostru ar putea să ne împiedice să ne întoarcem să facem lucrurile pe care le cunoaștem atât de bine și pe care le iubim.
CEO-ul adjunct al Sleep Charity, Lisa Artis, a spus că ultimii doi ani s-au dovedit provocatori pentru mulți oameni la diferite niveluri. „Cu ușurare și optimism ne uităm la ceea ce sperăm să fie o revenire la normalitatea relativă. Dar nu ar trebui să subestimăm impactul pe care îl va avea somnul de calitate – sau lipsa acestuia – pe măsură ce revenim la viața pe care o aveam înainte. Datele arată impactul pe care obiceiurile proaste de somn îl au asupra încrederii și motivației noastre de a interacționa fizic unul cu celălalt.”