Evenimentul Zilei > Social > Nu scăpăm de IARNĂ GREA în România! A trecut valul de ninsori, dar meteorologii au NOI VEȘTI PROASTE
Nu scăpăm de IARNĂ GREA în România! A trecut valul de ninsori, dar meteorologii au NOI VEȘTI PROASTE

Nu scăpăm de IARNĂ GREA în România! A trecut valul de ninsori, dar meteorologii au NOI VEȘTI PROASTE

După valul de ninsori care s-a abătut asupra României în ultimele zile, meteorologii vin cu noi vești despre prognoza meteo, deloc îmbucurătoare.

Deși nu va mai ninge, vremea se va mai răci, devenind geroasă noaptea în Moldova, Transilvania şi Maramureş.

Cerul va deveni variabil în unele zone înalte de relief. Pe de altă parte, în zonele joase de relief vor fi înnorări persistente și pe alocuri ceață, asociată cu fulguieli și chiciură.

ANM anunță că temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, în timp ce minimile vor coborî până la -13 grade Celsius.

Joi, 20 decembrie vremea va continua să fie rece, chiar geroasă la orele dimineții.Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, în deltã şi pe litoral.

Vineri, 21 decembrie, se va mai încălzi ușor, mai ales în zona vestică şi în Dealurile Subcarpatice, însă vremea va rãmâne rece în majoritatea zonelor, cu precãdere în cele joase din centru, sud şi est.

Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte ce vor depune polei, în prima parte a zilei local în sud-vestul ţãrii, iar noaptea în nord şi în centru. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în special în zona montanã, viscolind sau spulberând zãpada pe creste.