Iarna produce probleme uriaşe autorităţilor. Cum va fi vremea în România

Iarna produce probleme uriaşe autorităţilor. Cum va fi vremea în România

Iarna continuă să pună probleme autorităţilor locale din România, iar meteorologii au anunţat că vremea va rămâne rece şi în următoarele zile.

Iarna generează probleme uriaşe autorităţilor. Cum va fi vremea în România. Toată ţara a fost afectată de vremea rea, dar cele mai mari probleme au fost în zonele în care a nins abundent. Stratul consistent de zăpadă a îngreunat traficul rutier, dar şi circulaţia trenurilor.

Condiţiilor meteo nefavorabile au generat mai multe accidente rutiere, iar în zona montană au fost închise zeci de drumuri. În continuare, meteorologii avertizează că vremea rece şi fenomenele extreme se menţin şi în următoarele zile.

În mai multe zone din ţară a fost anunţat Cod Galben de ploi şi ninsori. În acest context, DN 10, care leagă Buzăul de Brașov, este blocat încă din noapte de miercuri spre joi. La această situaţie s-a ajuns după ce o stâncă s-a desprins dintr-un versant și s-a prăbușit pe carosabil. Drept urmare, circulația a fost oprită, iar traficul rutier a fost deviat pe mai multe rute ocolitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform informaţiilor autorităţilor locale, când s-a produs incidentul, nicio maşină nu circula în zonă. Zăpada a ridicat multe probleme şi în judeţul Vaslui, în care au fost blocate mai multe drumuri. Autorităţile au intervenit pentru a redirecţiona traficul.

Iarna generează probleme uriaşe autorităţilor

De asemenea, cei care au planuri de vacanţă la munte trebuie să ştie că există risc major de avalanşă. În judeţul Hunedoara a fost Cod Portocaliu de ninsori. Salvamontiştii au fost nevoiţi să intervină pentru degajarea liniei electrice care duce în staţiunea Râuşor. Intervenţia a fost deosebit de dificilă după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe drum.

„A nins foarte mult în ultimele două zile. Un strat considerabil de zăpadă proaspătă de 50-60 de cm la altitudiune de 1.200 de m. Pericolul de avalanşă este foarte ridicat”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful unităţii Salvamont Hunedoara.

Revenind la riscul de avalanşă, cele mai periculoase zone sunt în Munţii Retezat şi Parâng. Totodată, pericol de avalanşă există şi în Munţii Făgăraş. La Bâlea Lac, vântul a suflat cu peste 120 de km/h, iar stratul de zăpadă a depăşit chiar şi trei metri.

În judeţul Braşov, din cauza vântului foarte puternic, mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată. Trenurile au înregistrat sute de minute întârziere până când traficul feroviar a fost reluat.

Joi, mai multe zone din ţară erau sub Cod Portocaliu de inundaţii din cauza debitului ridicat al râurilor. Pe site-ul ANM puteţi afla cum va fi vremea în perioada următoare.