Ianis Hagi, final de drum la Alaves. Internaționalul român, mesaj emoționant fanilor

Ianis Hagi, final de drum la Alaves. Internaționalul român, mesaj emoționant fanilor Ianis Hagi. Sursa foto: Facebook

Ianis Hagi și-a luat la revedere de la coechipieri și de la fanii săi de la Alaves. După turneul european de fotbal, „Prințul” se va întoarce la Glasgow Rangers, echipă care l-a transferat la formația spaniolă sub formă de împrumut.

Ianis Hagi și-a luat rămas bun de la Alaves

Internaționalul român Ianis Hagi a evoluat pentru ultima oară în culorile celor de la Alaves, în meciul contra celor din Las Palmas. Luni, 27 mai, atacantul și-a luat la revedere de la coechipieri.

Fotbalistul a urcat pe contul de socializare un videoclip cu cele mai bune evoluții în tricoul lui Alaves, printre care și meciul de pe Santiago Bernabeu, împotriva galaticilor de la Real Madrid. „Glorios! A fost o plăcere, Deportivo Alaves”, este mesajul care însoțește videoclipul postat de Ianis.

Aventura lui Ianis Hagi la Alaves se termină după 796 de minute jucate în LaLiga în 22 de apariții. În tot acest timp, „Prințul” a reușit un singur asist. Momentele de sclipire a internaționalului român fost destul de rare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ianis Hagi

Ianis Iagi. Sursa foto: Arhivă EVZ

Prestații modeste pentru Alaves

Una dintre cele mai bune prestații ale mijlocașului rămâne cea de pe Santiago Bernabeu, când a avut câteva execuții remarcate și de jurnaliștii iberici. În ultimul meci pentru Alaves, tehnicianul Luis Garcia l-a introdus pe teren încă de la începutul partidei, însă Ianis Hagi n-a prins o zi prea bună. Publicațiile El Correo și Noticias de Alava i-au dat nota 6.

„Prea inconstant în acțiunile sale, pe parcursul meciului, dar și protagonist al unor acțiuni ofensive bune. Mai bun din acest punct de vedere decât atunci când a trebuit să se apere”, l-a caracterizat El Correo. Iar jurnaliștii de la Noticias de Alava a concluzionat: „A acționat ca mijlocaș și, în ciuda calităților sale, i-a lipsit finalizarea. Cu mingea la picior, da, a avut destul succes. Păcat că fotbalul lui este alcătuit din flash-uri”.

Ianis Hagi

Ianis Hagi sursa foto: Ianis Hagi / facebook

Ianis Hagi mai are contract cu Glasgow până în iunie 2026

După Campionatul European de Fotbal din Germania, mijlocașul român se va întoarce în Scoția,  la Glasgow. Românul mai are contract până în vara anului viitor. La începutul acestui an au circulat zvonuri despre un posibil transfer la Galatasaray, echipă unde Hagi a scris istorie alături de Mircea Lucescu și Gică Popescu.

Cu toatea acestea tehnicianul celor de la Rangers nu este pregătit să renunțe la serviciile mijlocașului român, în schimb Philipe Clement ar putea renunța la Tom Lawrence și Kieran Dowell, potrivit GSP.