Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi a rămas fără antrenorul Steven Gerrard, dar mijlocașul român poate să dea lovitura carierei
Ianis Hagi a rămas fără antrenorul Steven Gerrard, dar mijlocașul român poate să dea lovitura carierei

Ianis Hagi a rămas fără antrenorul Steven Gerrard, dar mijlocașul român poate să dea lovitura carierei

Steven Gerrard a plecat de la formația Glasgow Rangers, a semnat cu Aston Villa, și l-ar vrea, din câte se pare, și pe internaționalul român Ianis Hagi.

Ianis Hagi, mijlocașul scoțienilor de la Glasgow Rangers a rămas fără antrenor. Englezul Steven Gerrard (44 de ani) va reveni în țara natală, pentru că a semnat cu formația Aston Villa și va lucra în Premier League. Până acum, fostul mare mijlocaș a mai pregătit-o doar pe Rangers, din 2018 și a câștigat campionatul cu gruparea „alb-albastră” în sezonul trecut.

Steven Gerrard l-ar vrea și pe Ianis Hagi la Aston Villa

Aston Villa e un club cu o istorie bogată, cu multă tradiție în fotbalul englez, și sunt extrem de mândru să devin noul antrenor principal. În discuțiile pe care le-am avut cu cei din Consiliu a fost evident cât de ambițioase sunt planurile lor vizavi de club. Aștept cu nerăbdare să-i ajut să-și atingă obiectivele”, a spus Steven Gerrard după ce a semnat cu cei de la Aston Villa.

Englezul a transmis un mesaj și pentru Glasgow Rangers. „Aș dori să-mi exprim sincera recuniștință față de toți asociații de la Glasgow Rangers. Mi-au oferit oportunitatea de a conduce un astfel de club legendar. Rangers va ocupa întotdeauna un loc special în inima mea. Le urez toate cele bune jucătorilor, staff-ului și suporterilor”.

Favorit să-i ia locul lui Gerrard, la Rangers, este Russel Martin (35 de ani), actualul antrenor al formației galeze Swansea. Este posibil ca, la vară, și Ianis Hagi să ajungă la Aston Villa, după cum spun ziariștii britanici.

Ce spun ziariștii britanici despre un eventual transfer al românului

„Fiul legendarului Gheorghe, Ianis poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui.

Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș ofensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard”, au scris cei de la TalkSport.