Glasgow Rangers a devenit campioană a Scoţiei la fotbal pentru prima oară după 2011, în urma remizei (0-0) obţinute de marea rivală Celtic, câştigătoarea ultimelor nouă titluri, cu Dundee United, informează AFP, preluată de ProTv.

Glasgow Rangers – campioană a Scoției la fotbal. Cadoul a fost făcut chiar de rivala Celtic

Victoria de sâmbătă seară a Glasgow Rangers cu 3-0 cu echipa Saint-Mirren, în cursul căreia Ianis Hagi a înscris ultimul gol al echipei antrenate de Steven Gerrard, în min. 46, a ținut echipa scoțiană la doar un punct distanță pentru obținerea titlului mult visat și muncit. Glasgow Rangers și-a asigurat trofeul în urma remizei contracandidatei Celtic.

Făcând meci nul la Dundee (locul 8), Celtic Glasgow se află la 20 puncte în urma lui Rangers, mai având şase meciuri de disputat şi astfel nu mai poate recupera diferenţa.

Antrenorul Steven Gerrard a obținut primul trofeu ca antrenor

Titlul prezent este o recompensă pentru echipa antrenată de fostul căpitan emblematic al lui Liverpool, Steven Gerrard, care a câştigat 28 din cele 32 de meciuri disputate, între care 16 pe teren propriu.

Totodată, acest titlu marchează revenirea în elită a celui mai titrat club din istoria Scoţiei (55 titluri). Clubul revine în top după nouă ani de la redresarea judiciară şi o retrogradare administrativă care a dus echipa în divizia a 4-a.

Acest titlu în Scottish Premiership este primul trofeu câştigat de Gerrard ca antrenor, după o carieră de jucător de excepţie cu Liverpool (un trofeu de Liga Campionilor, o Cupă UEFA, 2 Cupe ale Angliei şi 3 Cupe ale Ligii), mai precizează sursa citată.

Succesul lui Glasgow Rangers este și succesul lui Ianis Hagi

Glasgow Rangers ocupă momentan primul loc, cu 88 puncte (32 jocuri), fără posibilitatea de a mai fi egalată cumva de către celelalte echipe aspirante la titlu. Echipa lui Ianis Hagi este urmată în Scotish Premiership de echipa Celtic 68 puncte, Hibernian 52 puncte și de echipa Aberdeen.

Ianis Hagi dovedește că este în formă, cu doar câteva jocuri mai slabe, și este apreciat de către antrenorul echipei Glasgow Rangers. Succesul echipei scoțiene este și succesul său la o vârstă la care mai are de spus atât de multe în fotbal.