Evenimentul Zilei > Horoscop > FRB 121102 ne trimite salutări de la trei miliarde de ani lumină! Horoscop
FRB 121102 ne trimite salutări de la trei miliarde de ani lumină! Horoscop

FRB 121102 ne trimite salutări de la trei miliarde de ani lumină! Horoscop

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 12 septembrie 490, înainte de Hristos, a fost câștigarea, de către atenieni, a bătăliei de la Maraton, purtată contra invadatorilor persani, mult mai numeroși. Strategul Miltiades cel Tânăr a fost autorul planului de bătaie victorios. Sursă ”Book of Days”, pagina 453.

12 septembrie

 

Horoscop Pe 12 septembrie s-au născut Henry Hudson, Jesse Owens, Maurice Chevalier, Ian Holm, Jordan Gatling, Angela Moldovan, Aurel Ionescu, Constantin Ionescu Mihăileşti, Gheorghe Longinescu, Ion Agârbiceanu.

 

Horoscop În calendarul creştin ortodox, pe 12 septembrie, sunt Sfinţii: Avtonom, Macedonie şi Teodul. Nimic în ”Kalendar”.

 

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 12 septembrie 490, înainte de Hristos, a fost câștigarea, de către atenieni, a bătăliei de la Maraton purtată contra invadatorilor persani, mult mai numeroși. Strategul Miltiades cel Tânăr a fost autorul planului de bătaie victorios. Sursă ”Book of Days”, pagina 453.

Cum s-a facut ulterior echivalanța zilelor, cum s-a stabilit ziua victoriei de la Maraton, în calendarul iulian și apoi gregorian?

Simplu, prin astrologie. În general se obțin datele istorice, retroactiv, prin conjunctura și aspectele astrologice. De exemplu, în cazul bătăliei de la Maraton se știe că a avut loc cu șase zile înainte de Luna plină, în ceea ce astăzi considerăm luna septembrie. Deoarece spartanii plecau la război doar pe Lună plină și au ajuns la Maraton după ce s-a sfârșit bătălia, doar ca să sărbătorească cu atenienii victoria. Alte date se stabilesc și cu mai mare precizie pentru că scribul, autorul cronicii antice, menționa, uneori, în ce grad din zodiac se afla Soarele. Așa se pot face echivalențele, destul de precis, între diverse sisteme de măsurare a timpului, calendare.

Revenind la bătălia de la Maraton, mai doresc doar să punctez un singur lucru. La luptă a participat și Eschil, poate primul dramaturg european de mare clasă. Rănit ușor în luptă, făcea parte din trupele de elită, hopliții. Trebuie să vă mai risipesc un clișeu, nu mă lasă adevărul și istoria. Filmele de la Hollywood sunt foarte bune și frumose, dar sunt opere de artă, nu istorie. Hopliții erau tancurile lumii antice, nu erau dezbrăcați și cu pătrățele pe abdomen. Coif greu de bronz, facial, un scut rotund, tot de bronz, cu o grosime de până la doi centimetri, dublat cu lemn ușor de tei, prin care nu trecea nicio săgeată, ba chiar nicio suliță ușoară. Armură de piele groasă, întărită cu bronz, uneori pieptar integral din bronz, jambiere înalte, apărau și genuchiul, tot din bronz. Uneori, o brățară lungă pe tot antebrațul drept, din piele, întărită cu bronz. Oameni de bronz! Erau înarmați cu două-trei suliți și o sabie în formă de frunză de laur, din materialul acela nou, fierul!

Eschil a mai lupta și în bătălia navală de la Salamina. Rezultatul trăirilor și luptei lui au fost strânse într-o  o piesă nemuritoare, ”Perșii”. Bun, Eschil a scris 92 de piese de teatru, nu s-au păstrat decât șapte. Dragi lupi, padawani și hobbiți ați auzit până acum de piesa ”Perșii”, ați văzut-o vreodată jucată pe scena unui teatru? Răspunsul este evident. Mă tem că repertoriul dramatic contemporan este pe măsura căutătorilor de pokemoni, a maneliștilor, a majorității. Doar majoritatea greșește întotdeauna!

Dragi lupi, padawani și hobbiți o știre mi-a atras atenția. Pun pariu că nu o s-o găsiți în presa isterică, anarhistă și antinațională! Pe 10 septembrie, luni, Janet Wootten raportează o știre de senzație sub cupola ”The Breakthrough Initiatives”, care este o suită complexă de programe științifice și tehnologice care caută viața, dacă se poate, rațională, în Univers.

Este vorba de FRB 121102, ceva, sau cineva, care se află într-o galaxie, la o distanță colosală de trei miliarde de ani lumină de Pământ. De fapt, este vorba de FRB (Fast Radio Bursts) semnale radio extrem de scurte, de ordinul milisecundelor, dar de o putere uriașă la emițător. FRB se mai înregistrau rar, foarte rar, întotdeauna doar un singur semnal. În anul 2017 s-au înregistrat 21 de FRB, într-o singură oră, provenind din FRB 121102. Mai multe explicații s-au dat fenomenului misterios, de la cauze naturale, o stea neutrinică aflată în orizontul unei imense găuri negre, până la ”burst properties are consistent with signatures of technology developed by an advanced civilization.”

Aprofundând ultima explicație, Gerry Zhang, de la Berkeley și colaboratorii lui, au mai găsit 72 FRB, căutând, cu programe bazate pe inteligență artificială, într-o bază de date astronomice de 400 TB. Provenind tot din FRB 121102! Întrebat de jurnaliști ce poate însemna aceasta, Gerry a fost foarte sincer: ”… nu știu, dar aș muri încercând să aflu!” 

Gurile rele, sunt destule printre oamenii de știință, spun că FRB, provenind din FRB 121102, sunt foarte ciudate. Par a fi un mesaj arhivat, comprimat extrem, la numai câteva milisecunde. Toate mesajele sunt la fel. Probabil că spun: ”venim în pace, duceți-ne la liderul vostru!” La Donald Trump??! Probabil că o să le vândă extratereștrilor niște proprietăți la Atlantic City. Ei glumeam și eu cum glumea și Dr. Andrew Siemion, Berkeley SETI Research Center Director și Breakthrough Listen Principal Investigator. Dar cu FRB-urile astea nu este lucru curat! Dacă o să se declanșeze ”omerta”, adică o să se mușamalizeze tot, probabil că doctorul în științe de la Barkeley are dreptate! Dar, se mai poate ascunde ceva în ziua de astăzi, când toate informațiile sunt digitale? Bună întrebare! Nu-mi spuneți de criptări în 32 de biți, firewall-uri în cascadă și izolarea prin servere dedicate. Sunt copilării… dacă cineva, un inginer IT bun profesional și inteligent, pe desupra, vrea să intre într-un sistem, oricare, o face. Contează doar în cât timp.

După cum nimeni nu poate ascunde, mușamaliza, faptul, că mâine este, în definitiv așa spunem cu toții, o altă zi!

 ☼    ♂    ♀

 

 

horoscop

 

BERBEC    Conjunctura te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti sau informaţii. Analizează cu atenţie, unele nu te interesează – nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi! Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui de o mare rezervă de „încăpăţânare”. Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la o cină veselă.

 

horoscop

 

TAUR   Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă din Orient. dar nu toate sunt negative, atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Nu le pierde! Totuşi, o zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Dar, nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia!

 

horoscop

 

GEMENI   Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Seara la un film nou. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Încep să se arate avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante.

 

horoscop

 

RAC    Afişezi un surâs încântător, dezarmant! Aşa îi îmblânzeşti pe cei care vor să-ţi facă reproşuri. Solo, pe seară, ai vreo două oportunităţi, în duo te înţelegi cu partenerul mult mai bine! Comunică cu prietenii. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  O zi care se anunţă obişnuită, dacă nu te-ar nelinişti veştile rele din presă. Vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de programul tău şi gândeşte bine, pozitiv. Binele la bine trage!

 

horoscop 

 

LEU   Astăzi nu ai şanse foarte mari, nu te stresa, mâine este o nouă zi în care poţi avea mai mult noroc. Însă, o parte dintre Lei pot avea o zi obişnuită, fără probleme, statistic vorbind. Veşti bune şi programe de distracţie. În a doua parte a zilei! Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general. O zi, o perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu semnele de apă și pământ.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Astăzi persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special Leii şi Săgetătorii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. Este o perioadă favorabilă celor din zodie care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Sigur că este greu să găseşti astăzi un loc de muncă, aproape imposibil, dar pierde cine renunţă! Sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese.

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Configuraţia astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Perioada iti este favorabilă, in general. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. Mai este un aspect minor negativ, dar pe care poate fi interpretat ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni.

 

horoscop

 

SCORPION  În ultimul timp întâmplările şi evenimentele s-au bulucit în viaţa ta şi tu ai ripostat automat, fără multă gândire. Azi a venit timpul să-ţi faci un plan, să analizezi şi să decizi. În a doua parte a intervalului, după prânz, trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere. Şi gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune! Dacă poţi, nu ezita!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR    Astăzi ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă şi solidaritatea anturajului este ca un balsam pentru sufletul tău. O zi în care nu te simţi chiar extraordinar, dar cu puţin bun simţ si refuzând problemele, o s-o scoţi la capăt! Ai prostul obicei să „abureşti” oamenii adică să vorbeşti pe lângă subiect. Dacă eşti politician este în regulă, dar ce te faci dacă eşti un om care chiar contează, care face ceva bun, un muncitor, un salariat?

 

horoscop

 

CAPRICORN    Cei din jurul tău, partenerul, au atitudini pe care nu le înţelegi. Totuşi, oferă-le credit şi treci mai departe. Nu ridica tu primul piatra! Zvonurile te surprind şi te enervează… Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Singurul care se pricepe este Destinul. Ori problema cu care te confrunţi azi este foarte complexă, ori, din cauza oboselii, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat nu aştepta să intri în criză de timp, cere ajutor. Conjunctura astrologică îţi indică o energie în creştere.

 

horoscop

VĂRSĂTOR  Ai unele probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă obiectivă asupra problemei. Mai caută puţin şi așa poți găsi persoana. Domeniul sentimental este astăzi bine aspectat de stele. Energia suplimentară furnizată de Cosmos astăzi te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program. Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista, sau perturba!

 

horoscop

 

PEŞTI   Începi să-ţi dai seama că se cam abuzează de bunele tale intenţii! Pune lucrurile la punct cât mai repede, mai ales dacă este vorba despre serviciu, nu-i lăsa să se folosescă de tine! Însă, ai energie! Profită de această amplificare a vitalităţii, cu harnicia şi voinţa care te caracterizează, să prevalezi, să ai succes. Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la muncă, sau unde activezi. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare.

 

horoscop