Editura Evenimentul si Capital

FRB 121102 ne trimite salutări de la trei miliarde de ani lumină! Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7127 Vizualizari

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 12 septembrie 490, înainte de Hristos, a fost câștigarea, de către atenieni, a bătăliei de la Maraton, purtată contra invadatorilor persani, mult mai numeroși. Strategul Miltiades cel Tânăr a fost autorul planului de bătaie victorios. Sursă ”Book of Days”, pagina 453.

12 septembrie

Horoscop Pe 12 septembrie s-au născut Henry Hudson, Jesse Owens, Maurice Chevalier, Ian Holm, Jordan Gatling, Angela Moldovan, Aurel Ionescu, Constantin Ionescu Mihăileşti, Gheorghe Longinescu, Ion Agârbiceanu.

Horoscop În calendarul creştin ortodox, pe 12 septembrie, sunt Sfinţii: Avtonom, Macedonie şi Teodul. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 12 septembrie 490, înainte de Hristos, a fost câștigarea, de către atenieni, a bătăliei de la Maraton purtată contra invadatorilor persani, mult mai numeroși. Strategul Miltiades cel Tânăr a fost autorul planului de bătaie victorios. Sursă ”Book of Days”, pagina 453.

Cum s-a facut ulterior echivalanța zilelor, cum s-a stabilit ziua victoriei de la Maraton, în calendarul iulian și apoi gregorian?

Simplu, prin astrologie. În general se obțin datele istorice, retroactiv, prin conjunctura și aspectele astrologice. De exemplu, în cazul bătăliei de la Maraton se știe că a avut loc cu șase zile înainte de Luna plină, în ceea ce astăzi considerăm luna septembrie. Deoarece spartanii plecau la război doar pe Lună plină și au ajuns la Maraton după ce s-a sfârșit bătălia, doar ca să sărbătorească cu atenienii victoria. Alte date se stabilesc și cu mai mare precizie pentru că scribul, autorul cronicii antice, menționa, uneori, în ce grad din zodiac se afla Soarele. Așa se pot face echivalențele, destul de precis, între diverse sisteme de măsurare a timpului, calendare.

Revenind la bătălia de la Maraton, mai doresc doar să punctez un singur lucru. La luptă a participat și Eschil, poate primul dramaturg european de mare clasă. Rănit ușor în luptă, făcea parte din trupele de elită, hopliții. Trebuie să vă mai risipesc un clișeu, nu mă lasă adevărul și istoria. Filmele de la Hollywood sunt foarte bune și frumose, dar sunt opere de artă, nu istorie. Hopliții erau tancurile lumii antice, nu erau dezbrăcați și cu pătrățele pe abdomen. Coif greu de bronz, facial, un scut rotund, tot de bronz, cu o grosime de până la doi centimetri, dublat cu lemn ușor de tei, prin care nu trecea nicio săgeată, ba chiar nicio suliță ușoară. Armură de piele groasă, întărită cu bronz, uneori pieptar integral din bronz, jambiere înalte, apărau și genuchiul, tot din bronz. Uneori, o brățară lungă pe tot antebrațul drept, din piele, întărită cu bronz. Oameni de bronz! Erau înarmați cu două-trei suliți și o sabie în formă de frunză de laur, din materialul acela nou, fierul!

Eschil a mai lupta și în bătălia navală de la Salamina. Rezultatul trăirilor și luptei lui au fost strânse într-o o piesă nemuritoare, ”Perșii”. Bun, Eschil a scris 92 de piese de teatru, nu s-au păstrat decât șapte. Dragi lupi, padawani și hobbiți ați auzit până acum de piesa ”Perșii”, ați văzut-o vreodată jucată pe scena unui teatru? Răspunsul este evident. Mă tem că repertoriul dramatic contemporan este pe măsura căutătorilor de pokemoni, a maneliștilor, a majorității. Doar majoritatea greșește întotdeauna!

Dragi lupi, padawani și hobbiți o știre mi-a atras atenția. Pun pariu că nu o s-o găsiți în presa isterică, anarhistă și antinațională! Pe 10 septembrie, luni, Janet Wootten raportează o știre de senzație sub cupola ”The Breakthrough Initiatives”, care este o suită complexă de programe științifice și tehnologice care caută viața, dacă se poate, rațională, în Univers.

Este vorba de FRB 121102, ceva, sau cineva, care se află într-o galaxie, la o distanță colosală de trei miliarde de ani lumină de Pământ. De fapt, este vorba de FRB (Fast Radio Bursts) semnale radio extrem de scurte, de ordinul milisecundelor, dar de o putere uriașă la emițător. FRB se mai înregistrau rar, foarte rar, întotdeauna doar un singur semnal. În anul 2017 s-au înregistrat 21 de FRB, într-o singură oră, provenind din FRB 121102. Mai multe explicații s-au dat fenomenului misterios, de la cauze naturale, o stea neutrinică aflată în orizontul unei imense găuri negre, până la ”burst properties are consistent with signatures of technology developed by an advanced civilization.”

Aprofundând ultima explicație, Gerry Zhang, de la Berkeley și colaboratorii lui, au mai găsit 72 FRB, căutând, cu programe bazate pe inteligență artificială, într-o bază de date astronomice de 400 TB. Provenind tot din FRB 121102! Întrebat de jurnaliști ce poate însemna aceasta, Gerry a fost foarte sincer: ”… nu știu, dar aș muri încercând să aflu!”

Gurile rele, sunt destule printre oamenii de știință, spun că FRB, provenind din FRB 121102, sunt foarte ciudate. Par a fi un mesaj arhivat, comprimat extrem, la numai câteva milisecunde. Toate mesajele sunt la fel. Probabil că spun: ”venim în pace, duceți-ne la liderul vostru!” La Donald Trump??! Probabil că o să le vândă extratereștrilor niște proprietăți la Atlantic City. Ei glumeam și eu cum glumea și Dr. Andrew Siemion, Berkeley SETI Research Center Director și Breakthrough Listen Principal Investigator. Dar cu FRB-urile astea nu este lucru curat! Dacă o să se declanșeze ”omerta”, adică o să se mușamalizeze tot, probabil că doctorul în științe de la Barkeley are dreptate! Dar, se mai poate ascunde ceva în ziua de astăzi, când toate informațiile sunt digitale? Bună întrebare! Nu-mi spuneți de criptări în 32 de biți, firewall-uri în cascadă și izolarea prin servere dedicate. Sunt copilării… dacă cineva, un inginer IT bun profesional și inteligent, pe desupra, vrea să intre într-un sistem, oricare, o face. Contează doar în cât timp.

După cum nimeni nu poate ascunde, mușamaliza, faptul, că mâine este, în definitiv așa spunem cu toții, o altă zi!

☼ ♂ ♀

horoscop

BERBEC Conjunctura te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti sau informaţii. Analizează cu atenţie, unele nu te interesează - nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi! Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui de o mare rezervă de „încăpăţânare”. Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la o cină veselă.

Dezvaluiri de ULTIMA ORA! Elena Udrea, SPAGA de 900.000 de euro! Cum s-a intamplat

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI