Horațiu Moldovan sau Florin Niță? Pe cine va alege Edi Iordănescu titular la Euro 2024

Horațiu Moldovan sau Florin Niță? Pe cine va alege Edi Iordănescu titular la Euro 2024 Horațiu Moldovan. Sursa foto: Facebook

Horațiu Moldovan a dezvăluit că vrea să-i părăsească pe cei de la Atletico Madrid, în favoarea unei echipe unde este sigur că va putea fi titular deoarece antrenorul spaniolilor l-a ținit doar ca rezervă.

Horațiu Moldovan ar putea fi titular la Euro 2024

Horațiu Moldovan, nemulțumit de statutul de rezervă la Atletico, ar putea fi titularizat de Edi Iordănescu la Euro 2024. Reamintim că Horațiu Moldovan a fost transferat de Atletico Madrid de la Rapid, în schimbul a 800.000 de euro. Mutarea a avut loc la începutul acestui an, dar portarul român nu a reușit să-l  înlocuiască pe Jan Oblak.

„Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, aşa pe româneşte. Nu ştiu dacă vara asta, pentru că depinde de ce fac la Euro, depinde de ce oportunităţi apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid. Dacă îmi apare o echipă foarte bună dintr-un campionat puternic, atunci vreau să plec. Nu sunt convins 100% că plec acum, dar depinde de mine, depinde de ce o să fac la Campionatul European şi apoi vedem ce oferte apar”, a declarat Horaţiu Moldovan

Ce spune Costel Pantilimon despre portarul naționalei

Costel Pantilimon spune că are încredere în Horațiu Moldovan și merită să aibă statutul de titular la Euro 2024 deoarece „are acea maturitate de a gestiona momente grele”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă ar fi un risc? Nu, în niciun caz. El este portarul care a contribuit enorm la calificarea naționalei. Cu siguranță nu a uitat fotbalul, se află într-un mediu foarte profesionist, sunt convins că la fiecare antrenament cerințele sunt maxime și se antrenează foarte bine.

A ajuns la o maturitate destul de importantă încât să gestioneze astfel de momente. Având în vedere că a avut evoluții foarte bune la echipa națională, nu văd rostul ca cineva să-l schimbe.

Dar totul depinde de antrenor, de feelingul pe care-l are în perioada premergătoare Campionatului European. Eu îl văd un portar care a ajuns la maturitate și cred că poate gestiona cu responsabilitate astfel de momente cu presiune”, a declarat Costel Pantilimon.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Horațiu Moldovan ar putea fi titular la Euro 2024. Sursa foto: Facebook

Silviu Lung, despre Horațiu Moldovan

Silviu Lung, de asemenea, are încredere în Horațiu Moldovan deoarece „el s-a pregătit foarte bine acolo”.

„Nu știm dacă putem spune că este un risc. El s-a pregătit foarte bine acolo. Într-adevăr, i-au lipsit meciurile, dar a avut un rol important în calificare și cred că aceste două meciuri amicale vor fi edificatoare pentru Leo Toader (antrenorul de portari al naționalei) și Edi Iordănescu”, a explicat Silviu Lung.

Helmut Duckadam nu este așa de sigur că Horațiu va fi folosit de Edi

Helmut Duckadam, portarul cu cea mai mare performanță a fotbalului românesc, crede că Edi Iordănescu îl va alege pe Florin Niță în Germania, și explică care este dezavantajul lui Horațiu Moldovan.

„Sigur, Moldovan se antrenează cu coechipieri de mare valoare, dar una este să ai și jocuri în picioare. Jocurile îți dau mai multă siguranță. Eu cred că Edi va merge la sigur și dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, cred că va începe cu Niță. Niță a avut evoluții foarte bune, a jucat constant în ultima perioadă și experiența clar este în favoarea lui”, a explicat Duckadam, potrivit gsp.ro