Evenimentul Zilei > Politica > Harta Completă a Migraţiei Politice şi alte scandaluri, la Inter
Harta Completă a Migraţiei Politice  şi alte scandaluri, la Inter

Harta Completă a Migraţiei Politice şi alte scandaluri, la Inter

Miercuri 28 ianuarie, ora 11.00, Hotel Intercontinental, Bucureşti, sala Rondă Raport anual EFOR: erorile politice din 2014; ce e de făcut.

Dacă în vara lui 2012 s-a încercat manipularea rezultatului prin decimarea corpului electoral, la alegerile din 2014 ţinta au fost cei aproximativ 16% din votanţi aflaţi peste hotare, care au fost descurajaţi prin şicanare administrativă. Plus, am avut o altă inovaţie în materie de agresiune la Constituţie: suspendarea temporară a legii prin ordonanţă, pentru a facilita migraţia politică a primarilor în ajun de campanie. După invalidarea măsurii a apărut un adevărat nod gordian care se cere desfăcut cu sabia: migratorii îşi vor pierde mandatele. Dar Parlamentul nu se grăbeşte să rezolve problema şi nici măcar să-i numere pe migratori: dacă aţi băgat de seamă, nici unul din partide nu v-a oferit o evidenţă clară a fenomenului; o face acum EFOR, lansând Harta Completă a Migraţiei Politice, un produs on-line.

Parlamentul nu e prea dornic nici să producă un Cod Electoral unitar sau să deschidă competiţia politică, îngropând chestiunile în comisii. În tot acest timp priorităţi reale ale guvernării au trecut în planul doi. De exemplu, vom afla anul acesta câte miliarde de euro de la UE pierdem prin neutilizare în ciclul 2007- 2013; şi o vom lălăi în continuare cu reforma sectorului energetic, profitând de ieftinirea combustibililor fosili pentru a ascunde ineficienţele şi inechităţile din sistem. Veniţi alături de noi să dezbatem toate acestea în detaliu.