Guvernarea din România trăiește un coșmar din cauza luptelor interne din PNL. Congresul le provoacă repulsie partenerilor de Coaliție

Guvernarea din România trăiește un coșmar din cauza luptelor interne din PNL. Congresul le provoacă repulsie partenerilor de Coaliție

Ministrul Cristian Ghinea a vorbit despre perioada de haos prin care trece guvernare. De vină sunt cei de la PNL, care nu mai au alt interes decât luptele interne.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, le-a adus acuzații grave partenerilor de guvernare de la PNL. El a afirmat că toată agitația creată de liberali înaintea congresului în urma căruia se va decide cine va fi noul șef al formațiunii politice face aerul irespirabil la nivelul Executivului. Așa că Ghinea așteaptă cu nerăbdare să treacă acest eveniment. Care reprezintă o „bombă cu ceas” în interiorul alianței.

„Când nu știi cu cine să vorbești, ba cu unul, ba cu altul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat”

„Eu vreau să se termine odată coşmarul acesta cu congresul PNL, că nu mai putem aşa. Afectează destul de grav funcţionalitatea guvernului şi trebuie să se termine. Am fi putut face mai mult, dar nu ştii cu cine să vorbeşti.

Când nu știi cu cine să vorbești, ba cu unul, ba cu altul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat. Este principala sursă de tensiune din coaliție. Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie după aceea, până când se va încheia congresul, ceea ce încurcă activitatea de guvernare”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

„PSD bate câmpii”

Ministrul a vorbit și despre PNRR și a precizat că cei de la PSD dezinformează. „Anul acesta vor intra 1, 9 miliarde de euro în țară, prin PNRR. PSD bate câmpii. Logica este următoarea – în momentul în care PNRR va fi aprobat, și PNRR va fi aprobat de către Comisie în luna septembrie, așa cum am anunțat acum două luni – nu înțeleg de ce în fiecare săptămână trebuie să fie câte o nouă știre.

În septembrie se aprobă de către Comisie- sau nu se aprobă, o să avem un răspuns, dar se va aproba -, dar așa este regulamentul. Urmează apoi Consiliul miniștrilor de Finanțe care oficial aprobă și din partea statelor membre, în luna octombrie, iar imediat după acel moment, intră prefinanțarea în țară din partea de granturi de 1, 9 miliarde de euro”, a mai spus ministrul.