Evenimentul ZileiEVZ SpecialGrupul Soros, milioane de dolari pentru a aduna progresiști ​​în jurul planului lui Biden. Ce pun la cale activiştii

Grupul Soros, milioane de dolari pentru a aduna progresiști ​​în jurul planului lui Biden. Ce pun la cale activiştii

Grupul Soros, milioane de dolari pentru a aduna progresiști ​​în jurul planului lui Biden. Ce pun la cale activiştii
Fundațiile lui Soros promit 20 de milioane de dolari chiar până la 100 de milioane de dolari pentru o campanie de adunare a progresiștilor în jurul propunerilor de infrastructură și asistență socială ale președintelui Biden.

De ce este important acest sprijin din partea grupului fondat de George Soros? Ar putea servi ca un apel important de a stimula donatorii și activiștii  progresişti care susțin deja planul inițial de 2 miliarde de dolari plus infrastructura lui Joe Biden, pe care-l doresc realizat. O a doua fază a planului lui Biden ar putea fi lansată în această lună, cu un accent mai larg pe sprijinul sănătății, economiei şi climă.

Grupul Soros, milioane de dolari pentru a aduna progresiști ​​în jurul planului lui Biden

Ce spun ei: „Fiecare inițiativă propusă de președintele Biden are un sprijin public larg”, a declarat Tom Perriello, directorul executiv al Open Society-SUA. „Am văzut că reformele populare au fost demonizate anterior de partizani și interese speciale, iar noi nu vom lăsa ca acest lucru să se întâmple”, a mai adăugat directorul executiv. „Un plan măreţ nu se câștigă fără o luptă reală dusă până când ajunge fața poporului american”, a concluzionat Perriello.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia unora, progresiștii parcurg o linie fină între încurajarea și antagonizarea Casei Albe. Iar alţii spun că Biden nu va merge suficient de departe. Pe de altă parte Alexandria Ocasio-Cortez vrea cheltuieli de 10 trilioane de dolari. Dar orice ultimatum ar putea mări prețurile, vor crește impozitele şi ar putea costa voturi pe democraţi, iar Biden nu își poate permite aşa ceva.

Ce spun republicanii despre acest proiect susţinut de progresişti

Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a declarat că partidul său va lupta împotriva planurilor lui Biden în forma lor actuală la fiecare pas al drumului făcut de democraţi.

Însă oficialii de top de lângă Biden sunt hotărâți să nu își retragă susţinearea. Mulți cred că administrația Obama nu a luptat suficient de tare pentru un pachet social mai mare de stimulare în 2009 și nu vor să repete acel tipar.

Detalii cu privire la investiţiile grupului Soros

Investiția de 20 de milioane de dolari va proveni de la fundația principală a lui George Soros și de la grupul său de advocacy 501 (c) 4 (organizație non-profit scutită de impozite pe venit). Scopul este de a activa cât mai multe dintre organizațiile progresiste de bază.

Această rundă de bani ar fi direcționată către realizarea proiectului în sine, nu pentru publicitate. „Sperăm că acest efort din partea organizaţiilor și a donatorilor va oferi administrației Biden și Congresului asigurarea că trebuie să meargă cât mai departe posibil şi cât mai repede”, a spus Leah Hunt-Hendrix, cofondator Way to Win, o rețea de donatori progresişti, scrie axios.


Accesează: