Evenimentul Zilei > International > George Soros bagă zâzania între Ungaria şi Uniunea Europeană
George Soros bagă zâzania între Ungaria şi Uniunea Europeană

George Soros bagă zâzania între Ungaria şi Uniunea Europeană

Guvernul Ungariei nu dă înapoi şi anunţă că va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei, iar anunţul are legătură cu miliardarul George Soros, dar şi cu mesajul avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Anastasios Rantos.

George Soros bagă zâzania între Ungaria şi Uniunea Europeană. Astfel, ministrul Justiţiei, Judit Varga, a anunţat că Ungaria va face toate eforturile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei. Remarcile sale reprezintă o reacţie la opinia avocatului general al CJUE cu privire la legislaţia ungară privind migraţia.

Conform MTI, citată de Agerpres, Judit Varga a subliniat că oficialii din Comisia Europeană înţeleg greşit „termenul de infracţiune.”

„Este clar că, indiferent cât de cooperant este Guvernul Ungariei, pentru elitele de la Bruxelles e mai uşor să iniţieze proceduri împotriva Ungariei, ascunzându-se după vechile mantre şi cuvinte magice”, a scris ea pe Facebook.

George Soros bagă zâzania între Ungaria şi Uniunea Europeană

Aceste rânduri au fost scris după ce Anastasios Rantos s-a referit la pachetul de legi Stop Soros. Avocatul a indicat că plasarea sub incidenţă penală a activităţilor de „organizare şi promovare a migraţiei ilegale”, aşa cum prevede pachetul de legi „Stop Soros” adoptat de parlamentul ungar în 2018, este contrară legislaţiei comunitare.

Potrivit ministrului Justiţiei, „din păcate” Comisia Europeană şi avocatul general al CJUE sunt de acord că „este complet acceptabil ca migraţia ilegală să fie susţinută, facilitată şi organizată”. Totuşi, Varga a subliniat că astfel de activităţi sunt considerate infracţiuni penale în Codul Penal ungar.

George Soros

„În opinia guvernului ungar, Comisia Europeană înţelege greşit situaţia factuală şi termenul de infracţiune, iar pe de altă parte Bruxellesul nu a reuşit să-şi susţină argumentul cu dovezi”, a declarat Judit Varga.

Legea Soros întreţine disputa dintre Ungaria şi UE

Legea Stop Soros a devenit cunoscută pe fondul acuzaţiilor lansate de premierul ungar Viktor Orban. Liderul guvernului de la Budapesta a devoalat că George Soros orchestrează migraţia către Europa.

„În 2019, CE a considerat că legea Stop Soros este o încălcare a obligaţiilor legale ale Budapestei. Acele obligaţii fuseseră asumate în baza legislaţiei UE privind azilul.

Mai departe, CE a sesizat CJUE, care nu este însă obligată să dea curs opiniei avocatului general. În continuare, o decizie va fi anunţată la o dată ulterioară.

europa.eu George_Soros Ungaria