Evenimentul Zilei > Social > Greșeala pe care mulți oameni o fac atunci când poartă mască. Este esențial să evitați asta
Greșeala pe care mulți oameni o fac atunci când poartă mască. Este esențial să evitați asta

Greșeala pe care mulți oameni o fac atunci când poartă mască. Este esențial să evitați asta

Se fac și erori atunci când vine vorba despre masca de protecție, obiect ce a devenit omniprezent în viața de zi cu zi.

Masca de protecție, care a devenit o obișnuință pentru majoritatea oamenilor, începând din primăvara acestui an, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, poate să aibă efecte benefice, dar poate să creeze și anumite probleme. Medicul dermatolog Ionela Manole a explicat că ar trebui mare atenție la modul în care este folosită masca.

„Decizia de a purta măști în permanență ne poate afecta destul de mult. Trebuie să fim mai atenți la modul în care utilizăm măștile și cel mai important, ce facem în momentul în care vremea se schimbă”, a spus doctorul conform Antena 3.

Ideal ar fi ca masca să fie schimbată cât mai des, pentru a nu afecta tenul, dar și pentru a fi eficiență în demersul pentru care este folosită: acela de-a limita răspândirea virusurilor.

„Trebuie să le schimbăm atât de repede pe cât este necesar. Recomandarea este ca ele să fie schimbate la 2-3 ore. O dată pentru că se reduce din efectul măștilor respective, și atunci ajung să fie ineficiente.

„Trebuie să avem și un dezinfectant”

În al doilea rând, cauzează tenului nostru. Și ne confruntăm cu nenumărate probleme ale pielii, de la faptul că începe să se exfolieze, să se înroșească, iritații, erupții de tip acnee, dermatită periorală, multiple probleme cu care pacienții se prezentau și anterior din cauza purtării excesive a măștii, și cu care cu siguranță ne vom confrunta și de acum în colo”, a mai afirmat medicul Ionela Manole pentru sursa citată.

Dermatologul a continuat și a vorbit și despre importanța dezinfectantului. „Acest lucru implică faptul că trebuie să avem și un dezinfectant, care să ne ajute la nivelul pielii mâinilor. Nu trebuie să facem această procedură înainte de a ne dezinfecta, aceasta este recomandarea numărul 1.

Ca să putem face lucrul acesta trebuie să avem 2-3 măști la noi, astfel încât să ne asigurăm că suntem protejați tot timpul, indiferent de vreme.”

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: