Evenimentul Zilei > Sport > Golul cu care un portar a bătut un record mondial. VIDEO
Golul cu care un portar a bătut un record mondial. VIDEO

Golul cu care un portar a bătut un record mondial. VIDEO

Un portar englez din liga a patra, a bătut un record mondial cu un gol pe care l-a marcat de la o distanță foarte mare. Tom King a intrat în Cartea Recordurilor la vârsta de 25 de ani.

Un portar englez a bătut un record Guinness World Records cu un gol marcat de la 96 de metri.

Tom King portarul echipei Newport County, a bătut record cu un gol marcat de la cea mai mare distanţă. El a înscris de la 96,01 metri într-un meci disputat marţi în divizia a patra a campionatului din Anglia. Newport County, un club galez, joacă în campionatul Angliei.

Golul marcat de portarul englez a făcut înconjurul lumii, iar Guinness World Records a confirmat, joi, 21 ianuarie, noul record. Oficialii celebrei organizații au anunțat oficial că Tom King este noul recordman la acest capitol.

El va fi premiat „pentru golul marcat de la cea mai mare distanţă într-un meci de fotbal, de la incredibila distanţă de 96,01 metri”.

Portarul echipei Newport County are 25 de ani. Tom King a semnat cu Newport în anul 2019, după despărțirea de Millwall. Din acest sezon a jucat doar șapte meciuri în toate competițiile. Portarul a fost a fost convocat și la naționala Țării Galilor, însă nu a apucat să debuteze în tricoul țării sale.

King a marcat în minutul 12

Tom King a reuşit această performanţă în meciul încheiat 1-1 împotriva lui Cheltenham. În minutul 12, King a repus mingea în joc de la marginea careului mic. Balonul a fost dus de vânt, a lovit pământul în faţa careului advers, apoi l-a lobat pe goalkeeperul echipei adverse. Acesta, Joshua Griffith, a fost prins pe picior greșit, iar mingea a intrat în poartă, lovind plasa.

Vechiul record deținut de un portar bosniac

Trebuie menționat că precendentul record a fost stabilit tot în Marea Britanie, în anul 2013. Autorul a fost portarul bosniac Asmir Begovic, de la Stoke City. El a înscris într-un meci cu Southampton din noiembrie 2013.

Asmir Begovic a marcat, în acea întâlnire, de la distanţa de 91,9 metri, cu 4 metri mai puțin decât actualul record. Golul său a fost înregistrat la doar 13 secunde de la startul jocului.