O nouă înșelăciune pe Gmail. La ce trebuie să fie atenți utilizatorii
- Emma Cristescu
- 22 mai 2024, 08:27
O nouă înșelăciune pe Gmail. În ultimii ani, numărul tentativelor de fraudă online a crescut semnificativ. Hackerii au găsit din ce în ce mai multe scheme pentru a obține accesul la datele personale, dar și cele bancare. Au apărut și numeroase mesaje, ori e-mailuri pe care multe persoane le primesc.
O nouă înșelăciune pe Gmail
În Marea Britanie o mulțime de persoane au primit niște email-uri false, dar cât se poate de credibile și au rămas fără bani în cont. Acestea ajung deseori pe Gmail și sugerează că software-ul antivirus vital a expirat și că este nevoie de măsuri urgente pentru ca datele personale să rămână în siguranță. Mesajele par că au fost trimise de către marca de încredere McAfee.
„Atenție la aceste e-mailuri FALSE ale McAfee”, a declarat Action Fraud într-o postare pe X.
Dacă pe Gmail ai primit un mail în care pare că McAfee te invită să îți actualizezi abonamentul, verifică bine mesajul. O mulțime de tentative de fraudă au fost deja localizate, iar numărul victimelor este din ce în ce mai mare.
Numărul victimelor, din ce în ce mai mare
„E-mailurile afirmă că computerul destinatarului «ar putea fi în pericol» din cauza «virușilor și a altor programe malware» dacă nu își reînnoiește abonamentul antivirus. Link-urile din e-mailuri duc la site-uri de phishing care sunt concepute pentru a fura informații personale și financiare”, mai transmite sursa citată.
Pe Gmail și Yahoo este un sistem foarte bun de detectare a spam-ului.Cu toate astea, s-a întâmplat ca unele mesaje să nu fie văzute. Utilizatorii trebuie să fie foarte atenți la toate e-mailurile pe care le primesc, potrivit Fanatik.
Ce măsuri au fost luate
Cei de la McAfee au o întreagă pagină web dedicată unor astfel de probleme. „Infractorii cibernetici țintesc persoanele fizice prin intermediul unor e-mailuri false care par a fi trimise de o companie stabilită și legitimă. Scopul lor este de a vă face să vă dezvăluiți informații private și sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit, data nașterii și multe altele”, se arată pe site-ul McAfee.