Gheorghe Cavcaliuc a votat în Italia: „Pentru ca sutele de mii de familii despărțite să revină acasă”. VIDEO

Gheorghe Cavcaliuc a votat în Italia: „Pentru ca sutele de mii de familii despărțite să revină acasă”. VIDEOGheorghe Cavcaliuc, lider PACE/ Sursa foto: captură video

Gheorghe Cavcaliuc, liderul partidului PACE a votat pentru ca cetățenii Republicii Moldova, aflați în străinătate, să poată reveni acasă.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a votat în Italia, la alegerile anticipate pentru Parlamentul de la Chișinău. El a ieșit la vot, pentru aceste alegeri, însoțit de mama și copiii săi, încă de la prima oră. După ce și-a exercitat dreptul la vot, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că a votat pentru ca „sutele de mii de familii despărțite de sărăcie”, care au plecat în străinătate, să se reunească în Republica Moldova. , plecate de nevoie în străinătate, să se reunească acasă, într-o țară în care va fi făcută ordine, pentru oameni”.

„Am votat astăzi ca în Republica Moldova să fie ordine, ca sutele de mii de familii care au fost despărțite din cauza sărăciei din Moldova să revină acasă. Am votat pentru o echipă puternică și care va crea zeci de mii de locuri de muncă bine plătite la noi acasă, ca părinții, frații și surorile noastre să revină în țară și alții să nu mai plece. Am votat ca Republica Moldova să fie un stat puternic, și cu toții să fim mândri de țara noastră, care va ajunge un stat prosper, un stat european. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul Partidului PACE s-a aflat în Italia, unde a ținut să voteze alături de cetățenii moldoveni aflați la muncă în străinătate. Printre aceștia se numără și mama lui Gheorghe Cavcaliuc.

Peste hotare a votat și vicepreședintele partidului PACE, Valentina Geamănă, care și-a exprimat votul în Olanda și președintele Organizației Teritoriale Bălți, Ion Straciuc - în Franța.

Alegeri anticipate în Republica Moldova

Peste 3,2 milioane de moldoveni sunt chemați la urne ca să aleagă un nou Parlament, în cadrul scrutinului de alegeri anticipate. Vechiul legislativ moldovean a fost dizolvat în luna aprilie de președintele republicii Maia Sandu.

Pentru aceste alegeri, autoritățile moldovene au deschis 2.150 de secţii de votare, dintre care 150 în afara ţării şi 41 pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe o treime din numărul total al alegătorilor.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că scrutinul de duminică va fi monitorizat de 2.442 de observatori acreditaţi de CEC. Dintre aceştia, 1.800 de observatori naţionali reprezintă opt asociaţii obşteşti din ţară.

Ne puteți urmări și pe Google News